Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Vidám tonkababos mindenmentes kekszek édesítőszerrel

minden mentes nyomdázható keksz recept 3KolosFreeFood receptválogatásunk egy jópofa mindenmentes keksz recepttel bővült. Tejmentes, élesztőmentes, tojásmentes és gluténmentes, édesítőszerrel.

Linzeres süteményt készítettem pár napja. Nem szerettem volna a maradék lisztet visszatenni a kamra polcára. Így aztán jött az ötlet, hogy a vidám formájú keksznyomómat használjam. Az ünnepi hangulatról, illatvilágról a belereszelt tonkabab gondoskodott. Már sütés közben belengette ez a kellemes illat az egész lakást.

Hozzávalók (50 db gluténmentes pecsételhető kekszhez):

  • 250 g Mimen linzer-pite sütemény minden mentes lisztkeverék
  • 65 g eritrit (édesítőszer)
  • egy mokkáskanálnyi vanília aroma
  • csipet só
  • 100 g Rama margarin (növényi alapú vajalternatíva)
  • 25 ml hideg víz
  • fél citrom reszelt héja
  • 1 teáskanál citromlé
  • 2 db egész tonkabab frissen lereszelve
  • 2-3 evőkanál rizsliszt

A vidám minden mentes keksz elkészítése:

  • A hozzávalókat alaposan dolgozzuk össze.
  • Ha a tészta túl lágy, meleg tegyük be a hűtőszekrénybe 1,5 órára pihenni.
  • Rizslisztezett felületen nyújtsuk ki és szaggassuk ki keksznyomdával a kívánt formájúra.
  • Előmelegített 180 °C fokos sütőben néhány perc alatt süssük készre.
  • Akkor lesz jó, ha a szélei már éppen elkezdenek színesedni.

Jó étvágyat kívánok!

Elkészítés: kezdő

Elkészítési idő: 2,5 óra pihentetéssel együtt

Tápanyagtartalom az egészben 1 db. gluténmentes
tonkababos kekszben
Energia 7232 kJ / 1726 kcal 145 kJ / 35 kcal
Zsír 88,1 g 1,8 g
  amelyből telített zsírsavak 50,0 g 1,0 g
Szénhidrát 193,5 g 3,9 g
  amelyből cukrok 19,9 g 0,4 g
Rost 14,2 g 0,3 g
Fehérje 27,6 g 0,6 g
5,61 g 0,11 g

A vidám, minden mentes keksz recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

minden mentes nyomdázható keksz recept

minden mentes nyomdázható keksz

Kategória: , , ,