Gluténmentes kifli
Tökéletes, puha állagú gluténmentes kiflit készítettünk. Készítése igen könnyű, így egy kezdő, a gluténmentes diétával most ismerkedő gluténérzékeny is könnyen el tudja készíteni.
- 200 g Zellei Tündi gluténmentes lisztkeverék
- 1 teáskanál porélesztő
- 1 csipet édesítő (* 1:4)
- 1 evőkanál olaj
- 240 g víz
* 1 adag édesítőszer 4 adag cukor édesítőerejének felel meg.
Elkészítés:
- A száraz alapanyagokat egy tálba tesszük, és összekeverjük.
- Hozzáadjuk a vizet és olajat, majd összekeverjük, végül kézzel kidolgozzuk.
- 30 percig meleg helyen letakarva pihentetjük
- Négy részre osztjuk, egyformára sodorjuk, és kiflit hajtunk belőle.
- 10 percet pihentetjük.
- 190 °C fokon kb. 22 perc alatt megsütjük.
Elkészítési idő: 90 perc
Nehézségi szint: könnyű
Tápanyagtartalom | az egészben | 4 db. esetén 1 db gluténmentes kifliben |
Energia | 826 kcal / 3445 kJ | 206 kcal / 859 kJ |
Fehérje | 60,4 g | 15,1 g |
Zsír | 19,5 g | 4,9 g |
amelyből telített zsírsavak | 2,2 g | 0,6 g |
Szénhidrát | 96,8 g | 24,2 g |
amelyből cukrok | 0,2 g | 0 g |
Rost | 2,3 g | 0,6 g |
A gluténmentes kifli recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: édesítőszer élesztő étolaj glutén és tejmentes gluténmentes péksütemények kifli lisztkeverék tej - tojás - gluténmentes víz Zellei Tündi gluténmentes lisztkeverék