Fűszeres karaj gluténmentes tésztával tálalva
- 4 szelet karaj (60 dkg)
- só
- fehér bors
- bazsalikom
- petrezselyem
- 4,5 dl ALPRO rizsital „rizstej”
- 4-5 dkg barna rizsliszt
- 3 evőkanál étolaj
- 1 csomag gluténmentes száraztészta (40 dkg)
Elkészítés:
- A karajt megmossuk, kiklopfoljuk, sózzuk, majd az olajon mindkét oldalát hirtelen megütjük.
- Hozzáadjuk a fűszereket és 3,5 dl rizstejet, elkeverjük, és félig lefedve puhítjuk.
- Ha megpuhult, akkor a maradék rizstejbe elkeverjük a rizslisztet, hozzáadjuk és besűrítjük.
- 10 percig főzzük még, majd tálalható.
Nehézségi szint: kezdő
Elkészítési idő: 50 perc
Tápanyagtartalom | az egészben | 4 adag esetén 1 adagban |
Energia | 3356 kcal / 14036 kJ | 869 kcal / 357 kJ |
Fehérje | 154,5 g | 38,6 g |
Zsír | 121,3 g | 30,3 g |
amelyből telített zsírsavak | 28,5 g | 7,1 g |
Szénhidrát | 389,6 g | 97,4 g |
amelyből cukrok | 16,1 g | 4,0 g |
Rost | 11,7 g | 2,9 g |
A fűszeres karaj gluténmentes tésztával recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: barna rizsliszt bazsalikom bors étolaj főétel gluténmentes száraztészta petrezselyem rizsital rövidkaraj só