Rizslisztes gluténmentes muffin recept Tünditől
Vezendi Tündi ismét egy nagyon jó és olcsón elkészíthető recepttel lepte meg szerkesztőségünket
Hozzávalók 7 db (1 db. kb 16 dkg) gluténmentes muffinhoz:
- 20 dkg Kenyérvarázs rizsliszt
- 2 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 3 teáskanál gluténmentes kakaópor
- 1 db közepes méretű (M-es) tojás
- 17,5 dkg cukor
- 1 dl olaj
- 1 pohár kefir
- 3 db érett banán
- fahéj
- étcsokoládé
Elkészítés:
- A rizslisztet összekeverjük a sütőporral, a szódabikarbónával, a fahéjjal és a kakaóporral
- A tojást kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk az olajat és a kefirt, majd hozzákeverjük a lisztes keveréket
- Végül hozzáadjuk az előzőleg villával péppé tört banánt és összetört vagy lereszelt csokit
- Muffin sütőben sütve, kb 6-8 perc alatt sül meg.
TIPP: Ha nem muffin sütőben sütjük, akkor a tésztát a papírkapszlival bélelt muffin formákba kanalazzuk, és 180 °C fokon 15-20 perc alatt készre sütjük.
Nehézségi szint: kezdő
Elkészítési idő: 30 perc
Tápanyagtartalom | az egészben | 7 db. esetén 1 db. gluténmentes muffinban |
Energia | 12271 kJ / 2932 kcal | 1752 kJ / 419 kcal |
Zsír | 114,3 g | 16,3 g |
amelyből telített zsírsavak | 21,6 g | 3,1 g |
Szénhidrát | 421,5 g | 60,2 g |
amelyből cukrok | 246,0 g | 35,1 g |
Rost | 13,2 g | 1,9 g |
Fehérje | 34,3 g | 4,9 g |
Só | 0,2 g | 0,03 g |
A gluténmentes muffin recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: 30 perc alatt banán cukor fahéj gluténmentes étcsokoládé kakaópor kefír muffin receptek őrölt fahéj rizsliszt tojás Vezendi Tündi gluténmentes receptjei