Vöröslencsés penne borsókrémmel, sült rozmaringos gombával
KolosFreeFood receptválogatásunk egy vöröslencsés penne borsókrémmel, sült rozmaringos gombával bővült.
Kipróbáltam a Kitti’s új, vöröslencsés tésztáját. Ez a vöröses szín kívánta a borsó élénkzöld színét, és a sült gomba barnaságát. Így igyekeztem színes ételt varázsolni az asztalra. A borsópürét mentalevéllel ízesítettem, a gombához pedig friss rozmaringágat adtam, azzal sütöttem át. Igazi, gyorsan elkészíthető ízgazdag ebéd készült belőlük.
Hozzávalók (3 főre):
Borsópüré hozzávalói:
- 100 g Vegajo Vegaföl (növényi alapú tejföl alternatíva)
- ízlés szerint frissen őrölt bors
- csipet cukor
- ízlés szerint só
- 3 dl víz
- ízlés szerint friss mentalevelek
- 450 g (fagyasztott) zöldborsó
- ízlés szerint friss petrezselyemzöld
- egy teáskanál psylium rost útifűmaghéj
Sült gomba:
- 400 g szeletelt csiperkegomba
- 2 ágacska friss rozmaring
- ízlés szerint frissen őrölt bors
- ízlés szerint só
- It’s us Kitti’s vöröslencsés penne gluténmentes tészta 200 g
A vöröslencsés penne borsókrémmel, sült rozmaringos gombával elkészítése:
- A zöldborsót odatesszük a vízzel párolódni, hozzáadjuk a vegaföl, útifűmaghéj és só kivételével a hozzávalókat.
- Puhára főzzük.
- Majd botmixer segítségével, Vegaföllel, útifűmaghéjjal és sóval pürésítjük.
- Ha ez kész még forralunk a krémen egyet.
- A gombát forró serpenyőbe dobjuk, hozzáadjuk a rozmaringágacskákat, majd aranybarnára sütjük.
- Közben frissen őrölt borssal ízesítjük.
- A sót csak a legvégén adjuk hozzá, amikor már megpirult, megbarnult a gomba, és elvesztette a folyadéktartalmát.
- Közben megfőzzük sós, picit étolajos vízben a pennét.
- Leszűrjük a tésztát, majd tálalunk.
Jó étvágyat kívánok!
Nehézségi szint: kezdő
Elkészítése idő: 35 perc
Tápanyagtartalom | az egészben | 1 adag vöröslencsés gluténmentes pennében |
Energia | 5372 kJ / 1279 kcal | 1790 kJ / 426 kcal |
Zsír | 24,6 g | 8,2 g |
amelyből telített zsírsavak | 18,4 g | 6,1 g |
Szénhidrát | 195,0 g | 65 g |
amelyből cukrok | 34,5 g | 11,5 g |
Rost | 68,4 g | 22,8 g |
Fehérje | 61,2 | 20,4 g |
Só | 8,46 g | 2,82 g |
A gluténmentes vöröslencsés penne borsókrémmel, sült rozmaringos gombával recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: bors cukor főétel gomba gyors It's us gluténmentes termékek It's us gluténmentes tészta ivóvíz mentalevél petrezselyem psyllium rost (útifűmaghéj) rozmaring só tejföl vendégváró zöldborsó