Quinoa a nyár zöldségeivel – gluténmentes vacsora
- 10 dkg quinoa
- 2,5 dl víz
- 2 db paradicsom
- 1 db cukkini
- 1 db sárga kaliforniai paprika
- 1 db piros kaliforniai paprika
- só, szárított oregánó
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 fej vöröshagyma
- 5 dkg reszelt Gouda sajt – Tudta, hogy a hosszan érlelt sajtok laktózmentesek?
Elkészítés:
- A vöröshagymát apróra vágjuk, a többi zöldséget megmossuk és felkockázzuk.
- A quinoát alaposan átmossuk, lecsepegtetjük és feltesszük főni a vízben. Forrástól számítva kb. további 15 percig pároljuk, majd lehúzzuk a tűzhelyről és kb. 5 percig állni hagyjuk.
- Amíg fő a quinoa, az olívaolajon megdinszteljük a vöröshagymát, majd rádobjuk a zöldségeket, enyhén sózzuk és oregánóval fűszerezzük őket és 5-10 percig pirítjuk, meg-megkevergetve.
- Ha elkészült a quinoa, hozzáadjuk a zöldségekhez, összeforgatjuk és (ízlés szerint reszelt sajttal) tálaljuk.
Elkészítési idő: 40 perc
Nehézségi szint: kezdő
A gluténérzékenyek számára fontos a megfelelő rostbevitel. Ehhez kiválóan alkalmasak a zöldségek és a gyümölcsök.
Ön ismeri a quinoa-t?
A quinoa növényrendszertanilag nem tartozik a gabonafélékhez, bár felhasználási módja megegyezik azokkal. A pszeudocereáliaként, vagyis álgabonaként számon tartott növény valójában a parajfélék, céklák csoportjába tartozik. Tudjon meg még többet a quinoaról!
Quinoa receptünk beilleszthető cöliákiások gluténmentes étrendjébe.
- Recept címke: cukkini IR barát GM receptek kaliforniai paprika olívaolaj paradicsom quinoa sajt vöröshagyma