Magvas gluténmentes kenyér Iri mama pékségéből
Iri mama egy magvas gluténmentes kenyérrel lepett meg minket.
Egy újabb finom kenyeret sikerült készítenem. Kipróbáltam a Miklós univerzál mix prebiotikus cikóriainulinnal lisztet, és a Miklós’bread mix lisztet. Kettő együtt szuper párosítás, főleg egy kis magkeverékkel. Szóval csak ajánlani tudom mindenkinek.
Hozzávalók 12 szelet kenyérhez:
- 10 dkg It’s us Mikló’s fehlér kenyér gluténmentes lisztkeverék
- 20 dkg It’s us Mikló’s Univerzális lisztkeverék prebiotikus cikória inulinnal
- 7 g étkezési só
- 10 g gluténmentes porélesztő
- 10 g útifűmaghéj (psyllium rost)
- 3 dl langyos víz
- 15 g étolaj
- 10 g magkeverék (napraforgó mag, tökmag, lenmag, szezámmag)
A magvas gluténmentes kenyér elkészítése:
- Száraz hozzávalókat egy tálba mérem, majd elkeverem.
- Hozzáadom a langyos vizet, összeállítom a tésztát. Lehet kézzel, géppel, ki mivel szeretné.
- Beledolgozom a magkeveréket és végül az olajat.
- Nagyon jó állagú tészta lesz. 25 x 13 x 6cm-es formában, olajjal lekent sütőpapírra teszem a kenyértésztát.
- 45 percig 50 °C fokos sütőben kelesztem.
- Légkeveréses üzemmódban feltekerem 180 °C-ra a hőfokot, majd 35-40 percig sütöm.
- A kész kenyeret rcson hűtöm ki, és szeletelem.
- Becsomagolom, és fagyasztóba teszem, ahonnan fogyasztás előtt kivéve mindig friss lesz a kenyér.
Nehézségi szint: kezdő
Elkészítési idő: 1 óra 40 perc
Tápanyagtartalom | az egészben | 1 szelet magvas kenyérben |
Energia | 4767 kJ / 1135 kcal | 399 kJ / 95 kcal |
Zsír | 18,9 g | 1,6 g |
amelyből telített zsírsavak | 2,3 g | 0,2 g |
Szénhidrát | 225,4 g | 18,8 g |
amelyből cukrok | 15,4 g | 1,3 g |
Rost | 30,8 g | 2,6 g |
Fehérje | 8,5 g | 0,7 g |
Só | 7,11 g | 0,59 g |
- Recept címke: élesztő étolaj gluténmentes kenyér gluténmentes péksütemények It's us gluténmentes termékek It's us Miklo's universal mix lisztkeverék lisztkeverék psyllium rost (útifűmaghéj) reggeli só víz