Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Magvas gluténmentes kenyér Iri mama pékségéből

iri mama gluténmentes kenyér receptjeIri mama egy magvas gluténmentes kenyérrel lepett meg minket.

Egy újabb finom kenyeret sikerült készítenem. Kipróbáltam a Miklós univerzál mix prebiotikus cikóriainulinnal lisztet, és a Miklós’bread mix lisztet. Kettő együtt szuper párosítás, főleg egy kis magkeverékkel. Szóval csak ajánlani tudom mindenkinek.

Hozzávalók 12 szelet kenyérhez:

A magvas gluténmentes kenyér elkészítése:

  • Száraz hozzávalókat egy tálba mérem, majd elkeverem.
  • Hozzáadom a langyos vizet, összeállítom a tésztát. Lehet kézzel, géppel, ki mivel szeretné.
  • Beledolgozom a magkeveréket és végül az olajat.
  • Nagyon jó állagú tészta lesz. 25 x 13 x 6cm-es formában, olajjal lekent sütőpapírra teszem a kenyértésztát.
  • 45 percig 50 °C fokos sütőben kelesztem.
  • Légkeveréses üzemmódban feltekerem 180 °C-ra a hőfokot, majd 35-40 percig sütöm.
  • A kész kenyeret rcson hűtöm ki, és  szeletelem.
  • Becsomagolom, és fagyasztóba teszem, ahonnan fogyasztás előtt kivéve mindig friss lesz a kenyér.

Nehézségi szint: kezdő

Elkészítési idő: 1 óra 40 perc

Tápanyagtartalom az egészben 1 szelet magvas kenyérben
Energia 4767 kJ / 1135 kcal 399 kJ / 95 kcal
Zsír 18,9 g 1,6 g
  amelyből telített zsírsavak 2,3 g 0,2 g
Szénhidrát 225,4 g 18,8 g
  amelyből cukrok 15,4 g 1,3 g
Rost 30,8 g 2,6 g
Fehérje 8,5 g 0,7 g
7,11 g 0,59 g
A gluténmentes kenyér recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
magvas gluténmentes kenyér recept iri mama

magvas gluténmentes kenyér

Kategória: , , ,