Gluténmentes gombafasírt
KolosFreeFood receptválogatásunk egy gluténmentes gombafasírttal bővült.
Elég olcsón jutottam hozzá gombához. Igaz, hogy már nem azok az „igazi” kőkemény gombafejek voltak, de gondoltam egy nagyon, ez az olcsó gomba pont kiváló lesz a fasírthoz. Mivel nem volt kedvem olajban sütni, illetve az egész lakást olajszagossá tenni, így kerültek a sütőpapírra, és csak halványan kentem le azokat étolajjal.
Hozzávalók (10 db):
- 500 g csiperkegomba
- 130 g egész, gluténmentes zabpehely
- 1 db egész tojás
- 2 evőkanál burgonyapehely
- 12 g kukoricakeményítő
- 2 evőkanál szárított rozmaring
- 2 evőkanál szárított kakukkfű
- ízlés szerint őrölt bors
- 2 teáskanál só
- 2 evőkanál napraforgó étolaj a fasírtok lekenéséhez
A gluténmentes gombafasírt elkészítése:
- A csiperkegombát mossuk meg, majd aprítógépben daráljuk le, nagyon apróra.
- Adjuk hozzá az összes többi hozzávalót.
- Pár percig pihentessük a fasírtot.
- Melegítsük elő addig a sütőt 175 °C fokra.
- Tegyünk egy sütőpapírt egy tepsibe, vékonyan kenjük le étolajjal.
- Készítsünk a fasírtból 10 db egyforma mérető, lapos korongot.
- Ezeket is kenjük le vékonyan napraforgó étolajjal.
- Ezután kb. 18-22 perc alatt süssük készre a gombás fasírtokat.
- Ha megsültek, szedjük azokat, majd ha kihűltek, tálalhatjuk is.
Jó étvágyat kívánok!
Nehézségi szint: kezdő
Elkészítési idő: 30 perc
(recept tápértékszámítása folyamatban)
A mediterrán gluténmentes gombafasírt tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: 30 perc alatt bors burgonyapehely étolaj fasírt főétel glutén és tejmentes glutén- és élesztőmentes gluténmentes fasirt receptek gluténmentes zabpehely gomba gyors kakukkfű kukoricakeményítő rozmaring só