Gluténmentes baconnel rakott kelbimbó
KolosFreeFood receptválogatásunk egy gluténmentes baconnel rakott kelbimbóval bővült.
Egyik kedvenc téli zöldségem a kelbimbó. Baconnal rakottan, sok-sok növényi sajttal megrakva még finomabb. Igazán gyorsan elkészíthető, és már csak a sütőbe kell tenni, és már rábízhatjuk a sütőre a további teendőt. Igazán finom gluténmentes egytálétel kerekedett belőle.
Hozzávalók (4 adag):
- 750 g kelbimbó
- 150 g bacon
- 150 g Fino Vegajó növényi tejföl
- 2 db tojás
- 150 g növényi reszelt sajt
- 250 ml Alpro főző rizskrém
- ízlés szerint frissen reszelt bors
- 3 teáskanál só
A gluténmentes baconnel rakott kelbimbó elkészítése:
- Pucoljuk meg a kelbimbókat, a felesleges, sérült leveleket.
- Pároljuk meg 6-8 perc alatt a kelbimbókat sós vízben.
- Amíg párolódik a kelbimbó, addig reszeljük le a növényi sajtot.
- Kockázzuk fel a bacont.
- Keverjük el a tojásokat a rizs főzőkrémmel.
- Egy jénai edénybe a párolt kelbimbók felét szórjuk bele, erre tegyük a fél adag bacont, sajtot és a sajtot.
- A maradék zöldséget pakoljuk rá, és rétegezzük baconnal, rizskrémes tejföllel, és a tetejére halmozzuk a maradék reszelt sajtot.
- Tegyük sütőbe, és úgy melegítsük fel a sütőt 190 °C fokra.
- Kb. 25 perc alatt készre sütjük, amíg kicsit meg nem pirul a tetején a sajt.
- Nagyon finom!
Jó étvágyat kívánok!
Nehézségi szint: kezdő
Elkészítési idő: 45 perc
Tápanyagtartalom | az egészben | 1 adag baconnal rakott kelbimbóban |
Energia | 7648 J / 1821 kcal | 1822 kJ / 455 kcal |
Zsír | 136,9 g | 34,2 g |
amelyből telített zsírsavak | 80,5 g | 20,1 g |
Szénhidrát | 66,8 g | 16,7 g |
amelyből cukrok | 23,5 g | 5,9 g |
Rost | 33,3 g | 8,3 g |
Fehérje | 66,7 g | 16,7 g |
Só | 14,72 g | 3,68 g |
A mediterrán gluténmentes baconnel rakott kelbimbó tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: bacon bors főétel glutén és tejmentes glutén- és élesztőmentes gluténmentes egytálétel gyors kelbimbó rizs főzőkrém sajt só tejföl tejföl alternatíva tojás