Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Gluténmentes baconnel rakott kelbimbó

kelbimbó recept gluténmentesenKolosFreeFood receptválogatásunk egy gluténmentes baconnel rakott kelbimbóval bővült.

Egyik kedvenc téli zöldségem a kelbimbó. Baconnal rakottan, sok-sok növényi sajttal megrakva még finomabb. Igazán gyorsan elkészíthető, és már csak a sütőbe kell tenni, és már rábízhatjuk a sütőre a további teendőt. Igazán finom gluténmentes egytálétel kerekedett belőle.

Hozzávalók (4 adag):

  • 750 g kelbimbó
  • 150 g bacon
  • 150 g Fino Vegajó növényi tejföl
  • 2 db tojás
  • 150 g növényi reszelt sajt
  • 250 ml Alpro főző rizskrém
  • ízlés szerint frissen reszelt bors
  • 3 teáskanál só

A gluténmentes baconnel rakott kelbimbó elkészítése:

  • Pucoljuk meg a kelbimbókat, a felesleges, sérült leveleket.
  • Pároljuk meg 6-8 perc alatt a kelbimbókat sós vízben.
  • Amíg párolódik a kelbimbó, addig reszeljük le a növényi sajtot.
  • Kockázzuk fel a bacont.
  • Keverjük el a tojásokat a rizs főzőkrémmel.
  • Egy jénai edénybe a párolt kelbimbók felét szórjuk bele, erre tegyük a fél adag bacont, sajtot és a sajtot.
  • A maradék zöldséget pakoljuk rá, és rétegezzük baconnal, rizskrémes tejföllel, és a tetejére halmozzuk a maradék reszelt sajtot.
  • Tegyük sütőbe, és úgy melegítsük fel a sütőt 190 °C fokra.
  • Kb. 25 perc alatt készre sütjük, amíg kicsit meg nem pirul a tetején a sajt.
  • Nagyon finom!

Jó étvágyat kívánok!

Nehézségi szint: kezdő

Elkészítési idő: 45 perc

Tápanyagtartalom az egészben 1 adag baconnal rakott kelbimbóban
Energia 7648 J / 1821 kcal 1822 kJ / 455 kcal
Zsír 136,9 g 34,2 g
  amelyből telített zsírsavak 80,5 g 20,1 g
Szénhidrát 66,8 g 16,7 g
  amelyből cukrok 23,5 g 5,9 g
Rost 33,3 g 8,3 g
Fehérje 66,7 g 16,7 g
14,72 g 3,68 g

A mediterrán gluténmentes baconnel rakott kelbimbó tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

gluténmentes kelbimbó recept

gluténmentes kelbimbó

Kategória: , , ,