Répás sajtos gluténmentes golyók – KolosFreeFood
KolosFreeFood receptválogatásunk egy egy répás gluténmentes gyolyóval bővült, ami egy salátával tökéletes ebéd:
Sok répa lapult itthon a kamrában. Fel szerettem volna őket használni. Gondoltam reszelt növényi sajt alternatívával, és tojással fantasztikus golyókat sütök belőle. De ehhez jött a gluténmentes zabpehely is. Így igazán rostdús ételt készítettem, csak simán zöldsalátával körítve. Remek ebéd készült így el, 30 perc alatt.
Hozzávalók (14 db golyóhoz):
- 300 g sárgarépa
- 200 g növényi reszelt sajt-alternatíva
- 100 g gluténmentes zabpehely
- 1 db M-es méretű egész tojás
- 3 evőkanál szezámmag
- 2 evőkanál kukoricaliszt
- 10 g só
- ízlés szerint frissen őrölt bors
A répás sajtos golyók elkészítése:
- A sárgarépákat mossuk meg, vágjuk kisebb darabokra és főzzük puhára.
- A répákat csak alaposan megmostam, és nem hámoztam meg.
- Ahogy megfőtt a répa, leöntjük a vizet róla, és áttörjük villa segítségűvel.
- Adjuk hozzá a zabpelyhet, a szezámmagot, sót, és a lisztet is.
- Keverjük össze alaposan.
- Mehet bele a z egy egész tojás, és ízlés szerint az őrölt bors is.
- Ezt is újra keverjük össze.
- Ekkora már teljesen kihűlt a répa, és kezünkkel tudunk formálni belőle 14 db egyforma kis golyót.
- Bő forró olajban kisütve, friss salátával tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!
Nehézségi szint: könnyű
Elkészítési idő: 30 perc
(recept tápértékszámítása folyamatban)
A répás gluténmentes golyók tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: 30 perc alatt bors főétel glutén és tejmentes gluténmentes golyók gluténmentes zabpehely gyors kukoricaliszt növényi sajt-alternatíva répa sárgarépa só szezámmag tojás