Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Répás sajtos gluténmentes golyók – KolosFreeFood

répás sajtos gluténmentes golyók receptKolosFreeFood receptválogatásunk egy egy répás gluténmentes gyolyóval  bővült, ami egy salátával tökéletes ebéd:

Sok répa lapult itthon a kamrában. Fel szerettem volna őket használni. Gondoltam reszelt növényi sajt alternatívával, és tojással fantasztikus golyókat sütök belőle. De ehhez jött a gluténmentes zabpehely is. Így igazán rostdús ételt készítettem, csak simán zöldsalátával körítve. Remek ebéd készült így el, 30 perc alatt.

Hozzávalók (14 db golyóhoz):

  • 300 g sárgarépa
  • 200 g növényi reszelt sajt-alternatíva
  • 100 g gluténmentes zabpehely
  • 1 db M-es méretű egész tojás
  • 3 evőkanál szezámmag
  • 2 evőkanál kukoricaliszt
  • 10 g só
  • ízlés szerint frissen őrölt bors

A répás sajtos golyók elkészítése:

  • A sárgarépákat mossuk meg, vágjuk kisebb darabokra és főzzük puhára.
  • A répákat csak alaposan megmostam, és nem hámoztam meg.
  • Ahogy megfőtt a répa, leöntjük a vizet róla, és áttörjük villa segítségűvel.
  • Adjuk hozzá a zabpelyhet, a szezámmagot, sót, és a lisztet is.
  • Keverjük össze alaposan.
  • Mehet bele a z egy egész tojás, és ízlés szerint az őrölt bors is.
  • Ezt is újra keverjük össze.
  • Ekkora már teljesen kihűlt a répa, és kezünkkel tudunk formálni belőle 14 db egyforma kis golyót.
  • Bő forró olajban kisütve, friss salátával tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok!

Nehézségi szint: könnyű

Elkészítési idő: 30 perc

(recept tápértékszámítása folyamatban)

A répás gluténmentes golyók tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

répás sajtos gluténmentes golyók recept KolosFreeFood

répás sajtos gluténmentes golyók – tejmentesen

Kategória: , , ,