Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Gluténmentes scarpaccia

scarpaccia recept gluténmentesenKolosFreeFood receptválogatásunk egy gluténmentes scarpacciával bővült.

Scarpapccia nem csak egy fantasztikus cukkinis-hagymás tart, hanem egy olasz, Toszkán település is. Számomra a „világ” Olaszországot jelenti. Milliószor voltam ott, mindig megcsodálom azt a sok-sok gyönyörűbbnél gyönyörűbb ételt, amit szerte Itáliában lehet látni. Ezeket igyekszem mentesíteni, és otthon elfogyasztani, egy kis olasz ízt becsempészni a mindennapjaimba.

Hozzávalók (8 fő):

  • 400 g cukkini
  • 300 g lilahagyma
  • 140 g Mikló’s It’s us univerzális gluténmentes lisztkeverék
  • 40 g kukoricaliszt
  • 240 g víz
  • 60 g kukoricadara
  • 8 g só
  • frissen őrölt bors, ízlés szerint
  • frissen apróra vágott petrezselyemlevél, ízlés szerint
  • 4-5 evőkanál olíva olaj

A gluténmentes scarpaccia elkészítése:

  • A cukkinit mossuk meg, vágjuk fel lehetőleg egyforma vékony karikákra.
  • A lilahagymát is vágjuk fel egyforma cikkekre.
  • 2 evőkanál olíva olajon elkezdjük megpárolni a cukkinit.
  • Amikor már kezd kicsit összeesni, adjuk hozzá a hagymát.
  • Mehet rá a bors és a só is.
  • Addig süssük őket, amíg a hagyma üvegesre párolódik.
  • Ekkor zárjuk le a gázt alatta.
  • Mérjük ki a liszteket, a vizet.
  • Keverjük össze alaposan.
  • Ezzel keverjük össze a megpárolt cukkinit, hagymát, petrezselyemzöldet.
  • Egy kisebb tepsit olajozzunk ki, és szórjuk, meg a kukoricadara felével.
  • Erre öntsük rá a zöldséges. lisztes keveréket.
  • Öntsünk rá egy kevés olíva olajat.
  • Tetejét szórjuk meg a maradék kukoricadarával.
  • Előmelegített 190 °C fokos sütőben kb. 40 percig süssük.
  • Akkor lesz a legfinomabb, ha már kissé megsült a széle, és ropogós lett a tetején a kukoricadara.
  • Kissé kihűlve, felszeletelve tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok!

Nehézségi szint: kezdő

Elkészítési idő: 1 óra

(recept tápértékszámítása folyamatban)

A gluténmentes scarpaccia tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

gluténmentes scarpaccia recept

gluténmentes scarpaccia

Kategória: ,