Gluténmentes scarpaccia
KolosFreeFood receptválogatásunk egy gluténmentes scarpacciával bővült.
Scarpapccia nem csak egy fantasztikus cukkinis-hagymás tart, hanem egy olasz, Toszkán település is. Számomra a „világ” Olaszországot jelenti. Milliószor voltam ott, mindig megcsodálom azt a sok-sok gyönyörűbbnél gyönyörűbb ételt, amit szerte Itáliában lehet látni. Ezeket igyekszem mentesíteni, és otthon elfogyasztani, egy kis olasz ízt becsempészni a mindennapjaimba.
Hozzávalók (8 fő):
- 400 g cukkini
- 300 g lilahagyma
- 140 g Mikló’s It’s us univerzális gluténmentes lisztkeverék
- 40 g kukoricaliszt
- 240 g víz
- 60 g kukoricadara
- 8 g só
- frissen őrölt bors, ízlés szerint
- frissen apróra vágott petrezselyemlevél, ízlés szerint
- 4-5 evőkanál olíva olaj
A gluténmentes scarpaccia elkészítése:
- A cukkinit mossuk meg, vágjuk fel lehetőleg egyforma vékony karikákra.
- A lilahagymát is vágjuk fel egyforma cikkekre.
- 2 evőkanál olíva olajon elkezdjük megpárolni a cukkinit.
- Amikor már kezd kicsit összeesni, adjuk hozzá a hagymát.
- Mehet rá a bors és a só is.
- Addig süssük őket, amíg a hagyma üvegesre párolódik.
- Ekkor zárjuk le a gázt alatta.
- Mérjük ki a liszteket, a vizet.
- Keverjük össze alaposan.
- Ezzel keverjük össze a megpárolt cukkinit, hagymát, petrezselyemzöldet.
- Egy kisebb tepsit olajozzunk ki, és szórjuk, meg a kukoricadara felével.
- Erre öntsük rá a zöldséges. lisztes keveréket.
- Öntsünk rá egy kevés olíva olajat.
- Tetejét szórjuk meg a maradék kukoricadarával.
- Előmelegített 190 °C fokos sütőben kb. 40 percig süssük.
- Akkor lesz a legfinomabb, ha már kissé megsült a széle, és ropogós lett a tetején a kukoricadara.
- Kissé kihűlve, felszeletelve tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!
Nehézségi szint: kezdő
Elkészítési idő: 1 óra
(recept tápértékszámítása folyamatban)
A gluténmentes scarpaccia tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: bors cukkini gyors It's us Miklo's universal mix lisztkeverék ivóvíz kukorica kukoricadara lila hagyma lisztkeverék olívaolaj petrezselyem só