Gluténmentes tiramisu golyók
KolosFreeFood receptválogatásunk egy gluténmentes tiramisu golyókkal bővült.
Nagy-nagy kedvenc itthon a tiramisu. Nem szoktam beletenni tojást a krémjébe, de ahány ház, annyi szokás. Mostanában elég sok kekszet sütöttem, innen jött az ötlet, hogy a maradékot meg kellene menteni. Egyszerűen mennyei lett ez a desszert, igazán eteti magát. Kívülről is darált instant kávé-, kakaó- és porcukorban van megforgatva. Ennek egészen biztosan nem tudunk majd ellenállni az ünnepi asztalnál.
Hozzávalók (32 db):
Kekszhez:
- 300 g It’s us Mikló’s univerzális lisztkeverék
- 200 g Ráma margarin
- 100 g porcukor
- 2-3 evőkanál rizsliszt a nyújtáshoz
Magához a golyóhoz:
- 130 ml erős, frissen főtt kávé
- 120 g növényi mascarpone
- 2-3 evőkanál holland zsírszegény kakaópor
- 1 evőkanál porcukor
Közepébe:
- fél mokkáskanálnyi mentes mogyorókrém
Forgatáshoz:
- evőkanál holland zsírszegény kakaópor
- evőkanál instant kávé ledarálva
- 1 evőkanál porcukor
A gluténmentes tiramisu golyók elkészítése:
- A keksz hozzávalóit gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze.
- Lisztezett felületen nyújtsuk fél cm vékonyra, és daraboljuk fel.
- Próbáljuk meg késsel egyenlő méretűre vágni.
- Nem baj, ha nem lesz egyforma, mert a végén úgy is le kell darálni.
- 170 C-os előmelegített sütőben süssük készre.
- Akkor lesz jó, ha a szélei éppen csak elkezdenek elszíneződni, kb. 12 perc elég lesz ehhez.
- Ha készen vannak a keksz lapok, tegyük félre azokat kihűlni.
- Nagyon gyorsan ki fognak hűlni.
- Főzzünk le erős feketét.
- Daráljuk le a keksz szeleteket.
- Öntsük rá a kávét.
- Adjuk hozzá a zsírszegény kakaóport, a növényi mascarponét és a porcukrot.
- Ekkor érdemes elővenni egy gumikesztyűt, és azzal megformázni a golyókat a tenyerünkben.
- A kis golyók közepére óvatosan helyezzünk kevés mentes mogyorókrémet.
- Ha ezután nem lettek szép golyó formájúak, tenyerünkkel újra formázzuk meg.
- Ha végeztünk minden egyes golyóval, már csak a forgatás maradt hátra.
- A kakaópor, darált insta kávé és a porcukor keverékében forgassuk meg az összes tiramisu golyónkat.
- A kész desszertet tehetjük hűtőszekrénybe is, vagy azon módon fogyaszthatjuk.
Jó étvágyat kívánok!
Nehézségi szint: kezdő
Elkészítési idő: kész keksz mellett kb. 15 perc, keksszel együtt 45 perc
(recept tápértékszámítása folyamatban)
A gluténmentes tiramisu golyók tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: 30 perc alatt glutén és tejmentes gyors Hunorganic Kft. gluténmentes termékek It's It's us Miklo's universal mix lisztkeverék kakaópor karácsonyi GM receptek kávé margarin mascarpone max. 20 perces gluténmentes receptek mogyorókrém porcukor reggeli rizsliszt tej - tojás - gluténmentes tojásmentes uzsonna és tízórai