Gluténmentes húsvéti répás-datolyás golyók
KolosFreeFood receptválogatásunk egy gluténmentes húsvéti répás-datolyás golyókkal bővült.
Készítsünk húsvétra zöldséges, gyümölcsös golyókat. Nagyon könnyű elkészíteni, a külső rétege pedig kedved szerint variálható. Érdemes kipróbálni, nem csak húsvétra. Igazán ízletes, próbáljátok ki ti is!
Hozzávalók (22 golyócska):
- 250 g pucolt répa
- 200 g datolya
- 2 dl forró víz
- 60 g pisztácia / vagy dió
- 100 g Avena GoFit zabpehely
- 40 g Mester Család Négyszeres erősségű cukorhelyettesítő
- 20 g Liga
- 1 mokkáskanál őrölt fahéj
- 2 teáskanál vanília kivonat
- csipet só
Tetejére:
- 25 g őrölt / darált pisztácia
- 25 g darált mandula
- 25 g hidegen reszelt marcipán
A gluténmentes húsvéti répás-datolyás golyók elkészítése:
- Áztassuk be a datolyát forró vízbe.
- A megpucolt répát reszeljük le.
- Ezt egy percre tegyük be a mikrohullámú sütőbe, legnagyobb fokozatra.
- Pucoljuk meg a diót / pisztáciát.
- Egy darálóba mérjük ki a négyszeres erősségű cukrot, zabpelyhet, és a diót / pisztáciátt.
- A datolyát szűrjük le.
- Ha magos volt, pucoljuk meg.
- De ha tisztított volt, érdemes a vízben megpuhult datolyát átvizsgálni, nehogy mag maradjon benne!
- Ezt is öntsük bele a darálóba.
- A szobahőmérsékletű Ligát is adjuk hozzá az előbbiekhez.
- Daráljuk össze pár pillanat alatt.
- Az egészet egy nagyobb tálba öntsük.
- Közben kihűlt reszelt répát is adjuk hozzá.
- Én gumikesztyűt húztam, úgy késztettem egyforma kisebb méretű golyókat.
- Ekkor még a ligától kissé ragacsosabb a felszíne.
- Így könnyű lesz megforgatni a reszelt marcipánban, mandulában vagy a pisztáciában.
- Hűtőbe tegyük be pihentetni.
- Ahogy kissé megdermednek a golyók, fogyaszthatjuk is azokat.
Jó étvágyat kívánok!
Nehézségi szint: kezdő
Elkészítési idő: 30 perc
(recept tápértékszámítása folyamatban)
A gluténmentes húsvéti répás-datolyás golyók tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: 30 perc alatt cukor datolya dió fahéj gluténmentes zabpehely gyors ivóvíz mandula marcipán pisztácia reggeli répa só uzsonna és tízórai vanília aroma