Gluténmentes kefíres lángos
Iri mama receptválogatásunk egy gluténmentes kefíres lángossal bővült.
Szeretjük a lángost, így sokszor készítem. Tésztát a víz mellett, joghurttal, burgonyával, most kefírrel lazítottam. Csodás végeredmény lett.
Hozzávalók (4 db):
- 400 g Schär Mix IT univerzális lisztkeverék
- 5 g só
- 2 g cukor
- 4 g porélesztő
- 5 g útifűmaghéj
- 15 g étolaj (1 evőkanál)
- 175 g kefír (1 kis doboz)
- 220-250 g langyos víz
A gluténmentes kefíres lángos elkészítése:
- Minden száraz hozzávalót tálba mérek, összekeverem.
- Hozzáadom a kefírt , víz egy részét, összedolgozom.
- Mikor összeállt a tészta, többi folyadékkal közepesen lágy tésztát készítek.
- Az olajjal kidolgozom, 4 részre osztom, gombócokat gömbölyítek.
- Sütőpapírt olajjal lekenem, gombócokat egyforma méretű körökre lapítom, igazítom.
- Így kelesztem duplájára.
- Miután megkelt, közepes lángon, nem forró olajban mindkét oldalát pirosra sütöm.
- Könnyű a tésztával dolgozni, nem szakad, simán az olajba tehető.
- Ha szükséges, többször megfordítom.
- Villám gyorsan elkészíthető, nem szívja magába az olajat.
- Tetejére bármit tehetünk amit szeretünk.
- Én fokhagymás tejföllel, reszelt sajttal tálaltam.
Jó étvágyat kívánok .
Elkészítés idő: 50-60 perc
Nehézségi szint: kezdő
(recept tápértékszámítása folyamatban)
A gluténmentes kefíres lángos tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: cukor élesztő étolaj gyors ivóvíz kefír lángos psyllium rost (útifűmaghéj) reggeli Schär Mix it só street food uzsonna és tízórai