Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Gluténmentes diós bögrés sütemény mikrohullámú sütőben sütve

gluténmentes bögrés sütemény receptIri mama receptválogatásunk egy gluténmentes diós bögrés süteménnyel bővült.

Annyira ettünk volna valami süteményt, de nem volt időm és kedvem sem hozzá. Akkor jutott eszembe hogy többször készítettem mikrohullámú sütőben finomságokat. Pillanatok alatt elkészült, és nagyon finom lett. Ahogy készítettem.

Hozzávalók (2 db nagy bögre sütemény):

  • 2 db M-es méretű tojás
  • csipet só
  • 25 g cukor
  • 20 g étolaj
  • 30 g tej vagy növényi ital
  • 30 g darált dió (vagy mandula vagy mák vagy kókuszreszelék)
  • 90 g Doves farm self raising lisztkeverék
  • 2 g sütőpor

Tetejére:

  • tehetünk porcukorot, csokiöntetet, gyümölcsöt, tejszínhabot.

A gluténmentes diós bögrés sütemény elkészítése:

  • Tojásokat tálba felütöm, beleteszem a sót, cukrot, olajat, tejet. Kézi vagy gépi habverővel felverem.
  • Hozzákeverem a darált diót, lisztet, sütőport.
  • Az egészet gyorsan simára keverem.
  • Kettő nagy bögrébe, vagy négy szuflé csészébe elosztom a tésztát.
  • Mikrohullámú sütőben két percig sütöm.
  • Hurkapálcával ellenőrzöm hogy meg sült-e.
  • Ha nem ragad, kész a sütemény.
  • Azonnal fogyasztható.
  • Most semmit nem tettem rá, tökéletes finomság volt így is.

Jó étvágyat kívánok.

Elkészítési idő: 5 perc

Nehézségi szint: kezdő

(recept tápértékszámítása folyamatban)

A gluténmentes diós bögrés sütemény tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

Kategória: , , , ,