Gluténmentes magos bagel air fryerben sütve
Iri mama receptválogatásunk egy gluténmentes magos bagel Air fryerben sütve bővült.
Kipróbáltam egy újabb receptemmel elkészíteni a bagelt. Így is nagyon jól sikerült, finom lett.
Hozzávalók (9 db):
- 350 g Schár mix B gluténmentes lisztkeverék
- 100 g Mester Család házi gluténmentes kenyérliszt
- 8 g só
- 2 g cukor
- 150 g langyos laktózmentes tej
- 300 g langyos víz
- 7 g porélesztő
- 8 g útifűmaghéj (psyllium rost)
- 20 g étolaj
Főzéshez:
- 3 dl víz
- 1 késhegynyi szódabikarbóna
- 5 g cukor
Tetejére:
- 30g vegyes mag keverék
A gluténmentes magos bagel air fryerben sütve elkészítése:
- Minden száraz hozzávalókat tálba mérem, elkeverem.
- Hozzáadom a langyos tejet, víz felét, összeállítom a tésztát.
- Majd a többi folyadékkal, lágy tésztát készítek.
- Végül az olajjal még átdolgozom.
- Dagasztó géppel addig keverem míg elválik az edény falától.
- Szilikon gyúrólapot vékonyan lekenem olajjal, 9 db bucit gömbölyítek.
- Mindegyik közepébe lyukat fúrok, így kelesztem duplájára.
- Kisebb lábasban vizet forralok egy késhegynyi szódabikarbónával, 5g cukorral.
- Megkelt bageleket pár másodpercig főzöm, közben megfordítom.
- Air fryer üstjébe sütőpapírt simítok, erre teszem a bagelt, vastagon magokkal szórom.
- 180 fokon 15 percig sütöm. Nem fordítom meg, tökéletesen átsül.
- Egyszerre 4db-t, majd 5-t sütök meg.
- Rácsra borítom hagyom kihűlni.
- Zacskózva fagyasztóba tárolom.
Jó étvágyat kívánok.
Elkészítési idő: 100 perc
Nehézségi szint: haladó
(recept tápértékszámítása folyamatban)
A gluténmentes magos bagel Air fryerben sütve tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: Air fryerben sütött cukor élesztő étolaj gluténmentes bagel receptek gluténmentes zsemle ivóvíz lisztkeverék magkeverék Mester Család gluténmentes kenyérliszt psyllium rost (útifűmaghéj) Schär Mix B só szódabikarbóna tej