Zöldsaláta grillezett cukkinivel – gluténmentes villámrecept
- 100 g bébispenót
- 2 evőkanál balzsamecet
- 1 evőkanál olívaolaj
- 30 g vegyes saláta magkeverék (2 evőkanál)
- 125 g camembert sajt (1 db)
- 250-300 g cukkini (1 közepes db)
- fokhagyma, oregánó
- 1 evőkanál napraforgó olaj
Elkészítés:
- A cukkinit mossuk meg, két végét vágjuk le, majd karikázzuk fel kb. 0,5-1 cm vastag szeletekre. A cukkiniket szórjuk meg ízlés szerint fokhagymával és szárított vagy friss oregánóval.
- Egy serpenyőt vékonyan olajozzunk ki napraforgóolajjal, majd kezdjük el melegíteni.
- A felforrósított olajra helyezzük rá a befűszerezett cukkinikarikákat, majd 2-3 perc alatt pirítsuk meg enyhén mindkét oldalukat. Legjobb, ha grill serpenyőt használunk.
- Mialatt a cukkini sül, állítsuk össze a salátát.
- A bébispenótot mossuk meg, majd osszuk két részre és helyezzük a tányérokra.
- A spenótot locsoljuk meg 1-1 evőkanál balzsamecettel és egy kevés olívaolajjal.
- A camembertet vágjuk fel vékony cikkekre, majd azokat is daraboljuk fel kb 1 x 1 cm-es darabokra, majd a magvakkal együtt egyenletesen oszlassuk el a spenóton.
- A kész cukkinikarikákat helyezzük rá a salátára és már tálalhatjuk is.
- Ha marad még a cukkiniből, helyezzük rá sajtkrémmel kent gluténmentes pirítósra és fogyasszuk el a saláta mellé.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Elkészítési idő: 15 perc
Nehézségi szint: kezdő
Tápanyagtartalom:
tápanyag | egész adag | egy adag |
Energia | 838 kcal /3498 kJ | 419 kcal /1749kJ |
Fehérje | 40 g | 20 g |
Zsír | 66 g | 33 g |
Szénhidrát | 20 g | 10 g |
Élelmi rost | 5 g | 2,5 g |
A tápérték számítás Nutricomp szoftverrel készült.
A gluténmentes receptet és a fotót Dékei Zóra, dietetikus készítette és a www.glutenerzekeny.hu oldal tulajdonosa jelenítette meg.
A recept szabadon felhasználható, de tovább adás, máshol történő megjelenítés esetén, az előző mondatot kötelező feltüntetni, a felsoroltak tulajdonjogát tiszteletben tartva.
- Recept címke: 30 perc alatt balzsamecet camembert sajt cukkini étolaj fokhagyma IR barát GM receptek magkeverék max. 20 perces gluténmentes receptek olívaolaj oregánó spenót