Epres piskótaszelet gluténmentesen csokimázzal – 30′
Gyorsan – mindössze fél óra alatt – készíthető el ez a finom epres gluténmentes piskótaszelet. Vendégvárónak, reggelire vagy a iskolai tízórais csomagba is remek választás.
Hozzávalók: 9 szelethez
- 185 g eper
- 2 db közepes méretű (M-es) tojás
- 170 g rizsliszt
- 1 csomag gluténmentes sütőpor
- 20 g útifűmaghéj
- 30 g édesítőszer (* 1:4)
* 1 g édesítőszer 4 g cukor édesítő hatásának felel meg.
A tetejére:
Elkészítés:
- Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra
- Az alapanyagokat összeturmixoljuk, majd szilikon sütőformába öntjük
- 180 °C-on sütőben kb. 14 perc alatt megsütjük
- A csokit megolvasztjuk, majd a kihűlt piskótára csorgatjuk és szétterítjük
Nehézségi szint: kezdő
Elkészítési idő: 30 perc
Tápanyagtartalom | 1 szeletben |
Energia | 667,6 kJ / 160,1 kcal |
Fehérje | 2,7 g |
Zsír | 5,0 g |
amelyből telített zsírsavak | 2,5 g |
Szénhidrát | 25 g |
amelyből cukrok | 1,2 g |
Rost | 3,8 g |
A gluténmentes piskótaszelet recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: 30 perc alatt édesítőszer eper glutén és tejmentes gluténmentes piskóta psyllium rost (útifűmaghéj) rizsliszt sütőpor tojás uzsonna és tízórai