Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Mézes meggyes chia puding édesítőszerrel

A chia mag kitűnően beépíthető a gluténmentes étrendbe. Magas rosttartalma a teltség érzet növelése révén segít a fogyni vágyóknak, és rostpótlásként is jól alkalmazható.

Hozzávalók: 6 adag chia meggyes chia puding gm receptpudinghoz

  • * 80 g chia mag
  • 400 ml Alpro rizsital (“rizstej“)
  • 100 ml Alpro rizs főzőkrém (“rizstejszín“)
  • 1 evőkanál édesítőszer (* 1:5)
  • 150 g magozott meggy

* 1 adag édesítőszer 5 adag cukor édesítő hatásával egyenértékű

A poharak aljára

  • 5 – 8 szem magozott meggy
  • 1 csapott teáskanál méz

Elkészítés:

  • Az összetevőket jó alaposan összeturmixoljuk.
  • A poharak aljára helyezzünk 5-8 szem meggyet, és csorgassunk rá 1 – 1 teáskanál mézet, majd öntsük rá a pudingot.
  • Hagyjuk 4-5 órát a hűtőben pihenni, de lehet akár egy egész éjjelen át is.

Elkészítése mindössze: 10 perc

Nehézségi szint: kezdő

* chia mag ajánlott max. napi bevitele 15 g

Tápanyagtartalom 6 adag készítésekor
1 pohárban
Energia 663,9 kJ / 159,2 kcal
Fehérje 2,5 g
Zsír 6,1 g
 amelyből telített zsírsavak 0,7 g
Szénhidrát 22,5 g
 amelyből cukrok 11,5 g
Rost 4,7 g

A chia puding recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

Kategória: ,