Gyümölcsleves erdei gyümölcsökkel gluténmentesen – édesítőszerrel
Nyáron kitűnő frissítő a hideg gyümölcsleves. Frissít és táplál is egyben.
Hozzávalók: 2-3 adaghoz
- 25 dkg fagyasztott erdei gyümölcs (szezonban érdemes friss gyümölcsöt választani)
- 3 dl rizs főzőkrém „rizstejszín”
- 2 dl víz
- 1 evőkanál édesítőszer (* 1:7)
- 1 kávéskanál citromlé
- fél kávéskanál őrölt fahéj
* 1 adag édesítőszer 7 adag cukor édesítő erejével egyenértékű
Elkészítés:
- Az alapanyagokat egy lábasba tesszük, és folytonos kevergetés mellett összeforraljuk.
- Majd lehűtjük és már tálalható is.
TIPP: Díszíthetjük tejszínhabbal, mandula forgáccsal is. Ha nem elég sűrű, sűrítésre használhatunk rizslisztet, kukoricalisztet (további leves sűrítési ötletek itt)
Gluténmentes gyümölcslevesünk tejszármazék mentes is így laktózérzékenyek, tejfehérje allergiások is fogyaszthatják!
Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi szint: kezdő
Tápanyagtartalom 3 adag esetén, 1 adagban (kb. 2,5 – 2,7 dl)
Energia | 580,1 kJ / 141,5 kcal |
Fehérje | 1,6 g |
Zsír | 8,2 g |
amelyből telített zsírsavak | 0,9 g |
Szénhidrát | 14,0 g |
amelyből cukrok | 6,9 g |
Rost | 1,8 g |
A gluténmentes gyümölcsleves recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: 30 perc alatt citrom édesítőszer fahéj glutén és tejmentes gyümölcsleves rizs főzőkrém tej - tojás - gluténmentes vegyes erdei gyümölcs víz