Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Gyümölcsleves erdei gyümölcsökkel gluténmentesen – édesítőszerrel

erdei gyümölcsleves gluténmentesenNyáron kitűnő frissítő a hideg gyümölcsleves. Frissít és táplál is egyben.

Hozzávalók: 2-3 adaghoz

  • 25 dkg fagyasztott erdei gyümölcs (szezonban érdemes friss gyümölcsöt választani)
  • 3 dl rizs főzőkrém „rizstejszín”
  • 2 dl víz
  • 1 evőkanál édesítőszer (* 1:7)
  • 1 kávéskanál citromlé
  • fél kávéskanál őrölt fahéj

* 1 adag édesítőszer 7 adag cukor édesítő erejével egyenértékű

Elkészítés:

  • Az alapanyagokat egy lábasba tesszük, és folytonos kevergetés mellett összeforraljuk.
  • Majd lehűtjük és már tálalható is.

TIPP: Díszíthetjük tejszínhabbal, mandula forgáccsal is. Ha nem elég sűrű, sűrítésre használhatunk rizslisztet, kukoricalisztet (további leves sűrítési ötletek itt)

Gluténmentes gyümölcslevesünk tejszármazék mentes is így laktózérzékenyek, tejfehérje allergiások is fogyaszthatják!

Elkészítési idő: 30 perc

Nehézségi szint: kezdő

Tápanyagtartalom 3 adag esetén, 1 adagban (kb. 2,5 – 2,7 dl)

Energia 580,1 kJ / 141,5 kcal
Fehérje 1,6 g
Zsír 8,2 g
  amelyből telített zsírsavak 0,9 g
Szénhidrát 14,0 g
amelyből cukrok 6,9 g
Rost 1,8 g

A  gluténmentes gyümölcsleves recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

Kategória: ,