Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Burgonyapelyhes gluténmentes kenyér lenmagos szórással

Mindennapi gluténmentes kenyerünket időről időre kicsit máshogy készítjük el. Mai kenyerünk tésztáját burgonyapehellyel gazdagítottuk, tetejére lenmagot szórtunk.

gluténmentes kenyér recept Mester Család házi kenyérliszttel | gluténmentes kenyerekHozzávalók: kb. 12 szelethez

Tetejére

  • étolaj a kenéshez
  • lenmag a szóráshoz (lehet más is)

Elkészítés:

  • Egy tálba mérjük a lisztet és burgonyapelyhet, elkeverjük.
  • Hozzáadjuk a sót, elkeverjük, majd az élesztőt és avval is elkeverjük.
  • Hozzáadjuk a vizet és jó alaposan kidolgozzuk, majd belegyúrjuk az olajat.
  • Nedves kézzel cipóra formázzunk, sütőpapíros tepsire tesszük, és egy 18 cm tortaformát teszünk köré.
  • Lekenjük olajjal, megszórjuk magokkal.
  • 50 °C fokon kelesztjük 30 percet
  • 180 °C fokon megsütjük kb. 35 – 40 perc alatt.

Nehézségi szint: haladó

Elkészítési idő: 80 perc

Tápanyagtartalom az egészben
(lenmaggal)
12 szelet esetén
1 szeletben (kb. 8 – 9 dkg)
Energia 1711 kcal / 7152 kJ 143 kcal / 597 kJ
Fehérje 9,3 g 0,8 g
Zsír 40,4 g 3,4 g
  amelyből telített zsírsavak 4,9 g 0,4 g
Szénhidrát 316,5 g 26,4 g
  amelyből cukrok 0,1 g 0 g
Rost 6,4 g 0,8 g

A burgonyapelyhes gluténmentes kenyér recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

gluténmentes kenyér | Mester Család gluténmentes kenyérpor

gluténmentes kenyér recept

Kategória: ,