Dióhabos-körtés rácsos süti gluténmentesen
Hozzávalók a tésztához (közepes méretű tepsi 15 x 20 cm- a nagy gáztepsi kb. fele)
- 130 g Alfamix gluténmentes lisztkeverék (új nevén It’s us Miklo’s Universal Mix)
- 420 g Schär Mix C gluténmentes sütemény lisztkeverék
- 250 g puha vaj
- 2 db közepes (M-es) méretű tojás
- 80g kristálycukor
- 2 tasak vaníliás cukor (20g)
- 1 tasak sütőpor (10g)
A dióhabhoz:
- 240 g darált dióbél
- 1 db citrom reszelt héja
- 3 db tojásfehérje közepes (M-es) méretű tojásból
- 80 g kristálycukor
- 6 db kisebb körte (kb. 600g)
Elkészítés:
- A tészta hozzávalóit egy tálba mérjük és összegyúrjuk, majd gombócot formázunk belőle és hűtőbe tesszük kb. 30 percre.
- Közben elkészítjük a dióhabot: a tojásokat alaposan megmossuk és szétválasztjuk, majd a fehérjéket kemény habbá verjük, a darált diót összeforgatjuk a cukorral és a citrom reszelt héjával, majd óvatosan a fehérjehabhoz keverjük.
- A körtéket meghámozzuk és kis kockákra (kb. 1×1 cm) vágjuk
- A tészta felét Schar Mix C gluténmentes lisztkeverékkel megszórt gyúródeszkán óvatosan kinyújtjuk és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük.
- Rákenjük a dióhabot és egyenletesen rászórjuk a körtekockákat, majd a maradék tésztából rudakat sodrunk és berácsozzuk a süti tetejét.
- 180 ºC fokon 25-30 percig sütjük, ha nagyon pirul a teteje, lefedhetjük alufóliával.
Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi szint: haladó
Tápanyagtartalom 30 db. esetén 1 darabban
Energia | 205,3 kcal / 821 kJ |
Zsír | 11,7 g |
Szénhidrát | 22,5 g |
Fehérje | 2,5 g |
Élelmi rost | 1,9 g |
A dióhabos-körtés gluténmentes rácsos süti recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin, weboldalunk dietetikusa végezte el.
- Recept címke: citrom dió It's us gluténmentes termékek It's us Miklo's universal mix lisztkeverék körte lisztkeverék NATURBIT ALFA-MIX Schär Mix C - gluténmentes lisztkeverék sütőpor tojás tojásfehérje vaj xilit