Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Gluténmentes bolognai spagetti

gluténmentes spagetti receptIri mama egy gluténmentes bolognai spagettivel lepett meg minket.

Családi kedvencünk ez a gyorsan elkészíthető étel, jó sok reszelt sajttal megkoronázva. 

Hozzávalók (4-6 fő):

  • 500 g pulyka darált hús
  • 20 g zsír
  • Ízlés szerint só (5 g kb)
  • 10 g pirospaprika
  • Ízlés szerint fűszer mix keverék oregánó kakukkfű rozmaring bazsalikom van benne (1 teáskanál 3 g kb)
  • 400 g darabolt paradicsom konzerv
  • 2 gerezd fokhagyma 
  • 3 g cukor
  • 400 g Kitti’s spagetti tészta
  • ízlés szerint reszelt sajt

A gluténmentes bolognai spagetti elkészítése:

  • Zsiradékon lepirítom a darált húst  fokhagymával, fűszerezem, ízesítem.
  • Addig sütöm amíg a levét elnem főtte.
  • Ezután ráteszem a darabolt paradicsom konzervet, pirospaprikát.
  • Megkóstolom, utó ízesítem, itt teszem hozzá a cukrot, lefedve sűrűre, puhára főzöm. 
  • Tésztát 2-3 perc alatt, tasakon lévő utasítás szerint kifőzöm, szűröm, majd tálalom az ételt.
  • Reszelt sajttal szórom.

Jó étvágyat kívánok hozzá 🙂.

Elkészítési idő: 45 perc

Nehézségi szint: kezdő

Reszelt sajt mennyiséget nem írtam, változó, ki hogyan szereti.

Tápanyagtartalom az egészben 1 adag gluténmentes
bolognai spagettiben
sajt nélkül
Energia 9473 kJ / 2261 kcal 1579 kJ / 377 kcal
Zsír 42,9 g 7,2 g
  amelyből telített zsírsavak 14,4 g 2,4 g
Szénhidrát 291,9 g 48,7 g
  amelyből cukrok 21,9 g 3,7 g
Rost 21,9 g 3,7 g
Fehérje 163,3 g 27,1 g
7,16 g 1,19 g

A gluténmentes bolognai spagetti recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

Kategória: , , ,