Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Fehér szezámmagos gluténmentes zsemle

gluténmentes zsemle receptIri mama egy szezámmagos fehér gluténmentes zsemlével lepett meg minket.

Utazáshoz sütöttem zsemlét, ami kiállta a próbát. Lehetőség sem volt a melegítésre, nem is volt rá szükség. Nagyon finom volt.

Hozzávalók (8 db):

  • 500 g Schär Mix B gluténmentes lisztkeverék vagy Miklós bread Mix lisztkeverék
  • 8 g só
  • 4 g cukor
  • késhegynyi xantán elhagyható
  • 7 g porélesztő
  • 60 g étolaj
  • 500 g langyos víz
  • tetejére szezámmag elhagyható (10 g)

A gluténmentes szezámmagos fehér zsemle elkészítése:

  • Száraz hozzávalókat tálba mérem, elkeverem.
  • Ráöntöm az olajat  a langyos vizet.
  • Egy evőkanállal jól összekeverem.
  • Tepsibe sütőpapírt simítok, vékonyan lekenem olajjal,
  • olajos kézzel 8 bucit gömbölyítek.
  • Leszórom szezámmaggal, duplájára kelesztem.
  • 180 °C fokos sütőben, légkeveréssel, 20 percig sütöm.
  • Rácson hagyom kihűlni, majd zacskóba csomagolva tárolom.

Jó étvágyat kívánok hozzá.

Elkészítési idő: 1 óra

Nehézségi szint: kezdő

Tápanyagtartalom az egészben 1 db. Fehér zsemlében (szezámmaggal)
Energia 9637 kJ / 2300 kcal 1205 kJ / 287 kcal
Zsír 65,9 g 8,2 g
  amelyből telített zsírsavak 8,7 g 1,1 g
Szénhidrát 389,4 g 48,7 g
  amelyből cukrok 20,2 g 2,5 g
Rost 32,0 g 4,0 g
Fehérje 22,1 g 2,8 g
13,0 g 1,63 g

A gluténmentes szezámmagos fehér zsemle recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

Kategória: , , ,