Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Gluténmentes briós

briós recept gluténemntesen

Kitűnő finomság reggelire egy pihe-puha édes finomság, ami nem más, mint a briós. Fogyaszthatjuk lekvárral, kakaóval, vagy egész egyszerűen csak magába.

Hozzávalók (4 darabhoz):

  • 30 dkg Penny kenyér gluténmentes lisztkeverék
  • fél csomag porélesztő
  • 2 ek édesítő (1:4)
  • 1 dl növényi tejszín (főzőkrém)
  • 8,5 dkg margarin
  • 1 dl víz
  • + olaj a kenéshez
  • + édesítő a szóráshoz
  • + barna rizsliszt a sodráshoz

A gluténmentes briós elkészítése:

  • A száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a margarint és a tejszínt, eldolgozzuk benne, majd hozzáadjuk a vizet és alaposan összedolgozzuk.
  • Barna rizslisztes lapon átdolgozzuk, majd 4 részre osztjuk.
  • Kisodorjuk úket, majd feltekerjük.
  • Sütőpapíros tepsire tesszük, tetejét olajjal vékonyan lekenjük, majd megszórjuk édesítővel.
  • 50 °C fokon kb. 50 percet kelesztjük, majd 180 °C fokon kb. 35-40 perc alatt megsütjük.

Nehézségi szint: haladó

Elkészítési idő: 100 perc

Ez egy tejmentes recept, így laktózérzékenyek és tejfehérje allergiások is beépíthetik gluténmentes diétájukba.

Tápanyagtartalom az egészben 1 db.
gluténmentes briósban
Energia 6565 kJ / 1563 kcal 1642 kJ / 391 kcal
Zsír 59,3 g 14,8 g
  amelyből telített zsírsavak 24,7 g 6,2 g
Szénhidrát 244,0 g 61,0 g
  amelyből cukrok 12,1 g 3,0 g
Rost 21,0 g 5,3 g
Fehérje 2,9 0,7 g
0,67 g 0,17 g

A gluténmentes briós recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

gluténmentes briós recept

gluténmentes briós

Kategória: , ,