Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Gluténmentes diós kenyér Air freyerben

kenyér recept gluténmentesenIri mama egy gluténmentes diós kenyérrel lepett meg minket.

Sütöttem már diós kenyeret régebben, most annyit változtattam rajta hogy megpirítottam a diót. Jól átdörzsöltem,így a héja levált róla. Ettől sokkal finomabb lett a végeredmény.

Hozzávalók (12 szelet):

A gluténmentes kenyér dióval elkészítve:

  • Diót száraz serpenyőben lepirítom, átdörzsölöm, szitával átszitálom, hűtöm.
  • Keverő tálba mérem a száraz hozzávalókat, a kihűlt diót, elkeverem.
  • Hozzáadom az olajaté, a langyos vizet, egy kanállal összekeverem.
  • Olajos kézzel egy nagy cipóra gömbölyítem.
  • Air freyer üstjét sütőpapírral bélelem, vékonyan lekenem olajjal, beleteszem a tésztát, és kelesztem.
  • Nem kapcsolom be a hőmérsékletet.
  • Mikor szépen megkelt, 155 °C fokra állítom a hőfokot, 35 percig sütöm.
  • Hurkapálcával ellenőrzöm hogy megsült e? Ha nem ragad akkor kész.
  • Rácson hagyom kihűlni.
  • Amíg nem fogy el puha marad, nem morzsálódik, nem kell melegíteni sem.

Jó étvágyat kívánok hozzá 🙂.

Elkészítési idő:

Előkészítés, dagasztás, formázás, kelesztés: 50 perc

Sütés: 35 perc

Nehézségi szint: kezdő

(recept tápértékszámítása folyamatban)

A gluténmentes diós kenyér Air freyerben recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

gluténmentes kenyér recept

gluténmentes diós kenyér

Kategória: , , ,