Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Gluténmentes gesztenyés-diós keksz

keksz recept gluténmentesenKolosFreeFood receptválogatásunk egy gluténmentes gesztenyés-diós keksszel bővült.

Eljött az ősz vége, közeleg a tél. Ilyenkor érdemes felhasználnunk a diót, gesztenyét is. Most ezekből finom gluténmentes kekszet készítettem. Érdemes betenni a gyerekek tízórais dobozába, vagy a mi kis nassolós dobozunkba. Időnként rájárva. Persze csak időnként… ha meg bírjuk állni ezt. 

Hozzávalók (20 db):

  • 100 g Ráma margarin, puhán
  • 80 g eritrit
  • 1 tojás
  • ¼ teáskanál só
  • 220 g fagyasztott gesztenyepüré, kiolvasztva (most Lidl-is)
  • 200 g It’s us Miklo’s univerzális lisztkeverék
  • 100 g durvára vágott, és megpirított dió

A gluténmentes gesztenyés-diós keksz elkészítése:

  • A Ramat az eritrittel, a tojással és a sóval kézi mixer habverőjével világosra és habosra verjük. 
  • Keverjük bele a gesztenyepürét, de ezt már csak egy evőkanál segítségével.
  • Keverjük bele a Miklos univerzális lisztet.
  • A diót egy forró serpenyőben pillanatok alatt pirítsuk meg.
  • Akkor már jó, amikor elkezd illatozni a dió.
  • A dió egy részét ledaráltam, másik részét csak nagyjából összetörtem, így adtam a keksz tésztához.
  • Gyorsan keverjük össze az egészet. 
  • Formázzunk kb. 20 golyót, tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe, kissé lapítsuk el.
  • Előmelegített 200 °C fokos sütőben kb. 15-20 perc alatt készre sütjük.
  • Kihűlve tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok!

Nehézségi szint: kezdő

Elkészítési idő: 40 perc

(recept tápértékszámítása folyamatban)

A gluténmentes gesztenyés-diós keksz tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

gluténmentes keksz recept

gluténmentes gesztenyés-diós keksz

Kategória: , , ,