Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Gluténmentes málnás vakondtúrás torta

torta recept gluténmentesenKolosFreeFood receptválogatásunk egy gluténmentes málnás vakondtúrás torta bővült.

Az ember vendégeket vár, akkor igyekszik a legfinomabb, legdekoratívabb süteményt elkészíteni. Így esett a választás erre a tortára. A fagyasztóban volt házi málna, kamrában pedig vegán tejszín, így meg is lett oldva ez a gyorsan elkészíthető finomság. Jöhetnek a vendégek!

Hozzávalók (18 szelet):

Tészta hozzávalói:

  • 8 db tojás
  • 24 dkg kristálycukor
  • 18 dkg Rizsliszt
  • 2 evőkanál víz
  • 6 g sütőpor
  • 6-8 kanál Holland kakaópor
  • csipet só

Málna réteg:

  • 400 g fagyasztott/friss málna
  • 0,5 dl víz
  • 3 evőkanál vaníliás pudingpor
  • fél kezeletlen héjú citrom reszelt héja
  • fél citrom frissen facsart leve
  • csipet só

Tejszínes félgömb:

  • 500 ml Meggle Patisserie Vegan tejszín

Vaníliás puding:

  • 3 dl növényi tej (most rizstej)
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 3 evőkanál kristálycukor

A gluténmentes málnás vakondtúrás torta elkészítése:

  • Most robotgép segítségével együtt vertem fel a tojásoka a cukorral és a sóval, vízzel
  • Természetesen lehet külön-külön is, hagyományos módon.
  • A felvert tojáshabba szitáljuk bele sütőporral elkevert rizslisztet.
  • Óvatosan forgassuk ezt össze a kakaóporral, amíg elég sötétnek nem ítéljük a piskótánkat.
  • (Ezt a masszát most sütőpapírral bélelt nagy tortaformába öntöttem.)
  • Előmelegített 200 °C fokos sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük.
  • Amíg sül a piskóta elkészítjük a málna mártást.
  • A málnát a cukorral, sóval, vízzel citrom levével, héjával elkezdjük összefőzni.
  • Alaposan főzzük össze, jó sűrűre.
  • Ebből a sűrűsödő málnából 2-3 evőkanállal szedjünk ki egy bögrébe, pici hűlés után keverjük el a pudingporral.
  • Adjuk hozzá a forró málnához, és ettől már egészen biztosan besűrűsödik a málnánk, krémes lesz.
  • A vaníliás pudingot szokás szerint főzzük meg, cukorral és a növényi tejjel.
  • Mivel csak 3 dl növényi tejet adtunk hozzá, jó sűrű lesz a krémünk.
  • Közben elkészült a piskótánk is.
  • Hagyjuk kihűlni.
  • Amikor már kihűlt a piskóta, a szélétől számítva kb. 2-3 távolságra egy kisebb „tortát” vágunk ki a tortából.
  • Óvatosak legyünk, a torta alját ne szakítsuk ki, hagyjunk elegendő piskótát a torta alján is.
  • A kivett, kivágott piskótát morzsoljuk el, ez lesz a vakondtúrás „földje”.
  • Verjük fel a Meggle növényi, vegán tejszínét.
  • Amikor már majdnem kész, adjuk hozzá a villával fellazított pudingport.
  • Harmadoljuk el a málnakrémet.
  • Egyik harmadát öntsük a torta aljára. 
  • Másik felét óvatosan keverjük bele a pudingos, vegán tejszínes krémbe.
  • Ezt a krémet halmozzuk bele a torta mélyedésébe, és próbáljunk meg formázni belőle egy vakond túrást.
  • A kész formára kenjük rá a málna krém maradék részét.
  • Erre a málnás krémre jól meg fog tapadni a szétmorzsolt kakaós piskóta.
  • (Én a markommal halmoztam fel rá)
  • A kész tortát fogyasztásig tegyük hűtőszekrénybe, hogy a krémek megdermedjenek.

Jó étvágyat kívánok!

Nehézségi szint: kezdő

Elkészítési idő: 1 óra + 2 óra pihentetés

(recept tápértékszámítása folyamatban)

A gluténmentes málnás vakondtúrás torta tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

gluténmentes torta recept

gluténmentes málnás torta

Kategória: , , , , , ,