Julcsi laktóz- és gluténmentes sajtos pogácsa receptje
- 300 g Nutri free mix per pane gluténmentes lisztkeverék
- 2 dl laktózmentes tej
- 1 kávéskanál cukor
- 2 M-es méretű tojás
- 1 evőkanál laktózmentes tejföl
- 30 g Vénusz margarin
- 1 teáskanál só
- 20 g friss élesztő
Tetejére:
- tojás
- sajt
A gluténmentes sajtos pogácsa elkészítése:
- a gluténmentes lisztet tálba mérjük és sóval elkeverjük
- a tejet,cukrot, tojaást,margarint,friss élesztőt külön tálba mérjük és 1:30 perc alatt meg mikrózzuk.
- a tésztát robotgép segítségével összegyúrjuk majd félretesszük kelni.
- konyhapulton folpackal letakarva szoktam keleszteni nekem elég volt 1 óra a keléshez.
- gluténmentes liszttel megszórt felületen átgyúrjuk ellapogatjuk és pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk tojással le kenjük a tetejét sajttal megszórjuk és előmelegített sütőben légkeverésen 180 °C fokon 30 percih sütjük.
Nehézségi szint: kezdő
Elkészítési idő: 75 perc
Tápanyagtartalom | az egészben | 30 db. pogácsa készítésekor 1 gluténmentes pogácsában |
Energia | 8580 kJ / 2043 kcal | 286 kJ / 68 kcal |
Zsír | 73,1 g | 2,4 g |
amelyből telített zsírsavak | 37,8 g | 1,3 g |
Szénhidrát | 274,6 g | 9,2 g |
amelyből cukrok | 26,7 g | 0,9 g |
Rost | 7,7 g | 0,3 g |
Fehérje | 58,0 g | 1,9 g |
Só | 13,0 g | 0,43 g |
Az sajtos gluténmentes pogácsa tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: cukor élesztő margarin Nutri free Mix per Pane lisztkeverék pogácsa sajt só sós aprósütemények tej tejföl tojás uzsonna és tízórai vendégváró