Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Julcsi laktóz- és gluténmentes sajtos pogácsa receptje

gluténmentes sajtos pogácsaHozzávalók (35-40 darab):

  • 300 g  Nutri free mix per pane gluténmentes lisztkeverék
  • 2 dl laktózmentes tej
  • 1 kávéskanál cukor
  • 2 M-es méretű tojás
  • 1 evőkanál laktózmentes tejföl
  • 30 g Vénusz margarin
  • 1 teáskanál só
  • 20 g friss élesztő

Tetejére:

  • tojás
  • sajt

A gluténmentes sajtos pogácsa elkészítése:

  • a  gluténmentes lisztet tálba mérjük és sóval elkeverjük
  • a tejet,cukrot, tojaást,margarint,friss élesztőt külön tálba mérjük és 1:30 perc alatt meg mikrózzuk.
  • a tésztát robotgép segítségével összegyúrjuk majd félretesszük kelni.
  • konyhapulton folpackal letakarva szoktam keleszteni nekem elég volt 1 óra a keléshez.
  • gluténmentes liszttel megszórt felületen átgyúrjuk  ellapogatjuk és pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk tojással le kenjük a tetejét sajttal megszórjuk és előmelegített sütőben légkeverésen 180 °C fokon 30 percih sütjük.

Nehézségi szint: kezdő

Elkészítési idő: 75 perc

Tápanyagtartalom az egészben 30 db. pogácsa készítésekor
1 gluténmentes pogácsában
Energia 8580 kJ / 2043 kcal 286 kJ / 68 kcal
Zsír 73,1 g 2,4 g
  amelyből telített zsírsavak 37,8 g 1,3 g
Szénhidrát 274,6 g 9,2 g
  amelyből cukrok 26,7 g 0,9 g
Rost 7,7 g 0,3 g
Fehérje 58,0 g 1,9 g
13,0 g 0,43 g

Az sajtos gluténmentes pogácsa tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

gluténmentes sajtos pogácsa

laktó- és gluténmentes pogácsa repcet – sós aprósütemények

Kategória: ,