Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Kakaós – mazsolás kevert gluténmentes kalács tejmentesen

Váratlan vendégek jönnek? Mi lehetne erre egy gyors tipp, készítsünk kevert gluténmentes kalácsot, hiszen nincs szükség kelesztésre sem, csak összekeverjük és mehet a sütőbe!

kevert gluténmentes kalács receptHozzávalók: 12 szelethez

  • 45 dkg rizsliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 3 db tojás
  • 15 dkg eritrit (édesítőszer)
  • 5,5 dkg puha margarin
  • 2 dl kókuszital („kókusztej”)
  • 6 g útifűmaghéj (psyllium rost)
  • 10 dkg mazsola
  • 2 evőkanál holland gluténmentes kakaópor

Elkészítés:

  • A lisztet, édesítőt, sütőport, útifűmaghéjat összekeverjük.
  • Hozzáadjuk a margarint és a tojásokat. Összedolgozzuk benne.
  • Majd hozzáadjuk a kókusztejet, jól kikeverjük, utána beletesszük a mazsolát, és avval is elkeverjük.
  • Sütőpapírral kibélelt kenyérformába tesszük a massza felét.
  • A massza másik felébe belekeverjük a kakaóport, és kikeverjük.
  • Végül ezt is a formába tesszük.
  • Villa segítségével kissé összekeverjük.
  • 180 °C fokos sütőben kb. 45-50 perc alatt megsütjük.

Elkészítési idő: 65 perc

Nehézségi szint: könnyű

Mai kalácsunkat ráadásul tejmentesen készíettük el, így nem a cöliákia mellé társult laktózérzékenység vagy tejfehérje allergia esetén is beépíthetjük a gluténmentes étrendünkbe.

Tápanyagtartalom az egészben 1 szeletben
Energia 9629 kJ / 2298 kcal 805 kJ / 192kcal
Zsír 55 g 4,6 g
  amelyből telített zsírsavak 16,9 g 1,4 g
Szénhidrát 379,8 g 31,7 g
  amelyből cukrok 70,8 g 5,9 g
Rost 57,9 g 4,8 g
Fehérje 56,1 g 4,7 g
1,99 g 0,17 g

A kevert gluténmentes kalács recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

gluténmentes kalács recept

Kelesztés nélkül, gyorsan elkészíthető glutémentes kalács recept

Kategória: , ,