Céklás hajdinarizottó rozmaringos sült csirkecombbal
Ebédeljünk otthon úgy, mintha étteremben lennénk. Gluténmentes, tejmentes, csökkentett szénhidráttartalmú, IR barát ebédötlet.
- 400 g cékla (tisztítva 350 g)
- 300 g sárgarépa (tisztítva 250 g)
- 60 g hajdina
- 2 db csirke alsócomb
- 4 gerezd fokhagyma
- 10 g margarin (vagy * vaj)
- só, bors rozmaring
- kevés olaj
Elkészítés:
- A csirkecombokhoz a vajat olvasszuk meg, ízesítsük sóval, borssal és a rozmaringgal, majd dörzsöljük be vele a húsokat. Tegyük egy kiolajozott sütőtálba, helyezzük mellé a vékonyra vágott fokhagymaszeleteket és süssük aranybarnára 160 °C fokra előmelegített sütőben kb. 45 perc alatt.
- A céklát és a répát hámozzuk meg, majd vágjuk apró kockákra (kb. 2×2 cm-esekre). A felkockázott zöldségeket tegyük egy lábosba, öntsük fel annyi vízzel, amennyi éppen ellepi, majd főzzük puhára.
- Közben a hajdinát mérjük ki, alaposan mossuk meg, majd kétszeres mennyiségű sós vízben főzzük puhára.
- Ha a zöldségek megpuhultak, felét vegyük ki, a visszamaradt zöldségeket pedig pürésítsük le botmixerrel, majd keverjük hozzá a megfőzött hajdinát és az egészben hagyott zöldségeket is.
- Az aranybarnára sült csirkecombbal együtt tálaljuk!
Jó étvágyat kívánunk hozzá!
* Laktózintolerancia esetén használhatunk laktózmentes vajat is,
Elkészítési idő: 1 óra
Nehézségi szint: kezdő
Tápanyagtartalom egy adagban:
Energia | 387,4 kcal/1619,3 kJ |
Fehérje | 23 g |
Zsír | 13 g |
Szénhidrát | 42 g |
Élelmi rost | 15 g |
A hajdinarizottó receptet és a fotót Dékei Zóra, dietetikus készítette és a www.glutenerzekeny.hu oldal tulajdonosa jelenítette meg.
A recept szabadon felhasználható, de tovább adás, máshol történő megjelenítés esetén, az előző mondatot kötelező feltüntetni, a felsoroltak tulajdonjogát tiszteletben tartva.
- Recept címke: cékla csirkecomb étolaj fokhagyma glutén és tejmentes hajdina IR barát GM receptek rozmaring sárgarépa tej - tojás - gluténmentes vaj