Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Céklás hajdinarizottó rozmaringos sült csirkecombbal

Ebédeljünk otthon úgy, mintha étteremben lennénk. Gluténmentes, tejmentes, csökkentett szénhidráttartalmú, IR barát ebédötlet.

céklás hajdinarizottó - gluténmentes receptHozzávalók 2 főre:

  • 400 g cékla (tisztítva 350 g)
  • 300 g sárgarépa (tisztítva 250 g)
  • 60 g hajdina
  • 2 db csirke alsócomb
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 10 g margarin (vagy * vaj)
  • só, bors rozmaring
  • kevés olaj

Elkészítés:

  • A csirkecombokhoz a vajat olvasszuk meg, ízesítsük sóval, borssal és a rozmaringgal, majd dörzsöljük be vele a húsokat. Tegyük egy kiolajozott sütőtálba, helyezzük mellé a vékonyra vágott fokhagymaszeleteket és süssük aranybarnára 160 °C fokra előmelegített sütőben kb. 45 perc alatt.
  • A céklát és a répát hámozzuk meg, majd vágjuk apró kockákra (kb. 2×2 cm-esekre). A felkockázott zöldségeket tegyük egy lábosba, öntsük fel annyi vízzel, amennyi éppen ellepi, majd főzzük puhára.
  • Közben a hajdinát mérjük ki, alaposan mossuk meg, majd kétszeres mennyiségű sós vízben főzzük puhára.
  • Ha a zöldségek megpuhultak, felét vegyük ki, a visszamaradt zöldségeket pedig pürésítsük le botmixerrel, majd keverjük hozzá a megfőzött hajdinát és az egészben hagyott zöldségeket is.
  • Az aranybarnára sült csirkecombbal együtt tálaljuk!

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

* Laktózintolerancia esetén használhatunk laktózmentes vajat is,

Elkészítési idő: 1 óra

Nehézségi szint: kezdő

Tápanyagtartalom egy adagban:

Energia 387,4 kcal/1619,3 kJ
Fehérje 23 g
Zsír 13 g
Szénhidrát 42 g
Élelmi rost 15 g

A hajdinarizottó receptet és a fotót Dékei Zóra, dietetikus készítette és a www.glutenerzekeny.hu oldal tulajdonosa jelenítette meg.
A recept szabadon felhasználható, de tovább adás, máshol történő megjelenítés esetén, az előző mondatot kötelező feltüntetni, a felsoroltak tulajdonjogát tiszteletben tartva.

Kategória: , , ,

Ad