Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Kolos féle vegán „bolognai” gluténmentesen

bolognai recept gluténmentesenKolosFreeFood receptválogatásunk egy gluténmentesen vegán „bolognai”-val bővült.

Nem szükséges mindig húst enni. Enélkül is nagyon finom ebédeket lehet készíteni. Mi sem jobb bizonyíték, mint a vegán bolognai. A répa, a fekete lencse kiválóan egészítik ki a gombát. Mindez felforralva darabolt paradicsommal. Alaposan megfűszerezve. Ettől az ebédtől még egy húsimádó is valószínűleg megnyalná mind a tíz ujját.

Hozzávalók (4 főre):

  • 2 evőkanál extraszűz olívaolaj
  • 350 g sárgarépa (pucolt)
  • 100 g fekete lencse
  • 300 g gomba
  • 250 ml darabolt paradicsomkonzerv leve
  • 2 db érett paradicsom
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint frissen őrölt só
  • ízlés szerint szárított kakukkfű
  • ízlés szerint szárított bazsalikom
  • 1 db babérlevél
  • 2 teáskanál só
  • csipet cukor
  • 300 ml víz

Lencse átmosásához:

  • bő, meleg folyó víz

Tetejére:

  • 100 g reszelt növényi sajtpótló
  • 1-2 friss bazsalikomlevél

A gluténmentesen vegán „bolognai” elkészítése:

  • A lencsét bő, meleg bíz alatt alaposan mossuk át.
  • Hagyjuk lecsepegtetni.
  • A gombát is vágjuk kisebb szeletekre, darabokra.
  • A répát kisebb kockára, karikára.
  • Az olívaolajon kissé pirítsuk át a répát.
  • Adjuk hozzá a gombát.
  • Mehet bele a szárított fűszer is.
  • Amikor már elfő a leve, adjuk hozzá a lencsét.
  • Öntsük fel vízzel.
  • Dobjuk bele a babérlevelet.
  • Vágjuk össze kisebb darabokra a paradicsomot.
  • Pucoljuk meg a fokhagyma gerezdeket.
  • Ezt nyomjuk szét egy késsel, és dobjuk bele a zöldségek mellé.
  • Amikor még megfőtt a lencse, (nem sok idő) adjuk hozzá a darabolt paradicsomot.
  • Öntsük fel a konzerv paradicsommal.
  • Szórjuk bele a sót, csipet cukrot.
  • Forraljuk össze.
  • Tésztára szedve, reszelt növényi sajtalternatívával megszórva, és friss bazsalikomlevéllel tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok!

Nehézségi szint: kezdő

Elkészítési idő: 35 perc

(recept tápértékszámítása folyamatban)

A gluténmentesen vegán „bolognai”gluténmentesen vegán „bolognai” tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

gluténmentes bolognai recept

kolos féle vegán „bolognai” gluténmentesen

Kategória: , , ,