Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Szezámmagos grillezett zöldségek – 30 perc

Szezámmagos grillezett zöldségek

Legújabb receptünk egy könnyen elkészíthető, ám mégis különleges köret, mely kiválóan passzol sült húsok, halak mellé!

Hozzávalók 2 személyre:

  • 300 g padlizsán
  • 200 g édesburgonya
  • 200 g cékla
  • 10 g napraforgó olaj a sütéshez (1 evőkanál)
  • só, bors
  • 10 g szezámmag (1 evőkanál)

Elkészítés:

  • Az édesburgonyát és a céklát burgonyahámozóval hámozzuk meg, majd mossuk meg a padlizsánnal együtt. A megmosott zöldségeket vágjuk először félbe, majd ezután apró 2 x 2 cm-es kockákra.
  • Egy serpenyőben melegítsünk fel 1 evőkanál napraforgóolajat, majd dobáljuk rá a zöldségeket és folyamatos keverés mellett pároljuk puhára őket úgy, hogy időnként 1-1 dl vizet aláöntünk. Ízesítsük kevés sóval, borssal.
  • A megpuhult zöldségeket enyhén pirítsuk le a serpenyőben, majd adjuk hozzá a szezámmagot és alaposan forgassuk össze.
  • Melegen tálaljuk! Friss húsok, grillezett halak mellé ideális köret

Elkészítési idő: 30 perc

Nehézségi szint: kezdő

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Tápanyagtartalom egy adagra vonatkoztatva:

Energia 233,5 kcal /976,3 kJ
Fehérje 6,1 g
Zsír 8,2 g
Szénhidrát 33,7 g
Élelmi rost 7,7 g

A gluténmentes köret receptet és a fotót Dékei Zóra, dietetikus készítette és a www.glutenerzekeny.hu oldal tulajdonosa jelenítette meg.

Kategória: , ,

Ad