Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Ropogós gluténmentes citromos keksz 30 perc alatt

Iri mama citromos gluténmentes keksz receptjeIri mama egy gluténmentes citromos keksz recepttel bővítette receptgyűjteményünket.

Kávé mellé sütöttem ezeket a kis citromos ropogós gluténmentes kekszeket. Tejmentesen, laktózmentesen és tojásmentesen is elkészíthető.

Hozzávalók (35 db kekszhez):

  • 180 g gluténmentes lisztkeverék (pl. It’s us Miklós univerzális, Mester Család sütemény vagy Schär Mix B lisztkeverék)
  • 5 g sütőpor
  • 100 g vaj (vagy margarin)
  • 80 g cukor
  • 10 g vaníliás cukor
  • 1 csipet só
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 100 g natúr joghurt (vagy növényi alternatíva)
  • 1 db M -es tojás (vagy 1 evőkanál útifűmaghéj (psyllium rost))

A gluténmentes citromos keksz elkészítése:

  • Először a száraz hozzávalókat tálba mérem, elkeverem.
  • A többi hozzávalóval, puha, rugalmas tésztát gyúrok.
  • fél cm vastagra kinyújtom a tésztát.
  • Tetszés szerinti formára kiszúrható, vágható. Én kis négyzetekre vágtam.
  • Tepsibe teszem,180 °C fokon, légkeveréssel, 15 percig sütöm, majd rácson hagyom kihűlni, végül zárható fedelű dobozban vagy üvegben tárolom.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Nehézségi szint: kezdő, könnyen elkészíthető

Elkészítési idő: 30-40 perc

Tápanyagtartalom az egészben 1 db. citromos
gluténmentes kekszben
Energia 5891 kJ / 1406 kcal 168 kJ / 40 kcal
Zsír 42,3 g 1,2 g
  amelyből telített zsírsavak 8,7 g 0,2 g
Szénhidrát 242,7 g 6,9 g
  amelyből cukrok 103,2 g 2,9 g
Rost 18,8 g 0,5 g
Fehérje 4,2 g 0,1 g
1,55 g 0,04 g

A ropogós gluténmentes citromos keksz recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

gluténmentes citromos keksz recept Iri mama

Ropogós citromos keksz, GM, tejmentes, tojásmentes

Kategória: , , ,