Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Tavaszi palacsintatorta eperrel, gesztenyekrémmel – KolosFreeFood

Az hozzávalók előkészítése után hozzá is láthatunk a palacsintatorta elkészítéséhez.tavaszi gluténmentes palacsintatorony recept

A gluténmentes palacsintatorony elkészítése:

  • A gluténmentes lisztkeveréket a sütőport és a cukrot tegyünk egy tárba.
  • Adjuk hozzá a vizet az olvasztott Ligát és a tojást.
  • Robotgép segítségével dolgozzuk csomó mentessé.
  • Süssünk előmelegített palacsintasütőben kb. 8 db kissé vastagabb palacsintát.
  • Amíg kicsit kihűlnek a palacsinták elkészítjük a gesztenyés krémet.
  • 3 dl tejből a három evőkanál kristálycukorral és a kikapart vanília rúd magjával sűrű pudingot főzünk.
  • Kicsit hagyjuk hűlni a pudingot.
  • Az epreket mossuk meg csepegtessük le, esetleg papírtörlőn szárítsuk meg.
  • Majd vágjuk őket apró darabokra.
  • A kihűlt a pudinghoz adjuk hozzá a gesztenyemasszát és kezdjük el kézi robotgép segítségével pürésíteni.
  • Majd fokozatosan adjuk hozzá a porcukrot és a vegán mascarpone krémet.
  • Legvégül adjuk hozzá a Vénusz margarint, ami igazán selymessé, krémessé teszi azt.
  • A kihűlt palacsinták betöltése következik.
  • Egy réteg palacsintára egy adag gesztenyemassza és néhány feldarabolt eper kerüljön.
  • A masszát próbáljuk meg elsimítani a palacsintán, egyenletesen.
  • Én most 2 palacsintára kentem rá az eperlekvárt, de nem egymás utáni rétegként.
  • Az utolsó rétegre már nem tettem krémet, hanem habnyomózsák segítségével csak dekorációként nyomtam egy-egy adagot belőle.
  • Tetejére került egy félbevágott eper és bazsalikom (bazsalikom opcionális)

Jó étvágyat kívánok!

Nehézségi szint: kezdő, könnyű elkészíteni

Elkészítési idő: 45 perc

A recept tápérték számítása folyamatban

A tavaszi gluténmentes palacsintatorta recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

Kategória: , , , , ,