Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Avokádós halkrémes gluténmentes palacsinta torta

gluténmentes palacsinta torony receptKolosFreeFood receptválogatásunk egy gluténmentes palacsintakreációval bővült.

Az avokádó semleges íze miatt kiválóan alkalmas krémek elkészítésére. Majonéz, kapor, avokádó felhasználásával készült el a krémalap, amihez a lecsepegtetett tonhal konzerv került. Adtam még hozzá pár csepp citromlevet és ezt töltöttem be a palacsinták közé. Került még bele kukorica, ami nagyon jól illik a halhoz. Így készítettem el ezt a halas palacsinta tortát. Nagyon finom akár főfogásként is felhasználhatjuk.

Hozzávalók 4 adaghoz:

A gluténmentes palacsinta hozzávalói:

  • 200 g palacsinta liszt keverék Penny gluténmentes liszt
  • 3 teáskanál gluténmenets sütőpor
  • 400 ml szénsavas víz
  • 15 g olvasztott liga margarin
  • 1 db egész tojás
  • 10 g cukor

Tonhalas Avokádó krém hozzávalói:

  • 160 g pucolt avokádó
  • 100 g majonéz (most tojás mentes)
  • egy teáskanál mustár
  • 300 g lecsöpögtetett tonhal (konzerv)
  • 2 evőkanál fagyasztott kapor
  • 4 evőkanál kukorica (konzerv)
  • 1 teáskanál porcukor
  • pár szem kapribogyó
  • 1 kávéskanál só
  • 1 evőkanál frissen facsart citromlé
  • frissen őrölt bors ízlés szerint

A gluténmentes palacsinta torony elkészítés:

  • A gluténmentes lisztkeveréket a sütőport és a cukrot tegyünk egy tárba.
  • Adjuk hozzá a vizet az olvasztott margarint és a tojást.
  • Robotgép segítségével dolgozzuk csomó mentessé.
  • Süssünk előmelegített palacsintasütőben kb. 8 db kissé vastagabb palacsintát.
  • Amíg kicsit kihűlnek a palacsinták elkészítjük a halas Avokádós krémet.
  • A megpucolt avokádóhoz adjunk majonézt kaprot és a fűszereket a citromlével, mustárral együtt.
  • Alaposan keverjük össze homogénné (legjobb egy aprítógépben)
  • Rakjuk bele az avokádós krémbe a lecsöpögtetett tonhal konzervből a halat, keverjük össze.
  • Elkezdhetjük megtölteni a palacsintákat.
  • Egy nagyobb tányérra helyezzük egy palacsintát helyezzünk kb. két három evőkanál krémet rá jöhet rá néhány szem kukorica, kapribogyó és egy újabb palacsinta.
  • Ezt rétegezve halmozzuk addig amíg van Avokádós tonhalas krémünk.
  • Az utolsó palacsintára egy adag krémet tegyünk félre, ezzel kenjük meg a tetejét.
  • Tegyünk
  • Tegyünk még rá néhány szem kukoricát esetleg dekorációnak paradicsomot és kaliforniai paprikát.
  • Helyezzük hűtőbe egy fél órára pihenni amíg a palacsinták magukba szívják a krémet.
  • Szeletelve találjuk.

Jó étvágyát kívánok!

Nehézségi szint: kezdő, könnyen elkészíthető

Elkészítési idő: kb. 45 perc

A recept tápérték számítása folyamatban van.

A halkrémes palacsinta receptünk tejmentes is, így laktózérzékenyek és tejfehérje allergiások is beépíthetig gluténmentes diétájukba.

Az avokádós halkrémes gluténmentes palacsinta torta recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

gluténmentes palacsinta torony recept

avokádós tonhalkrémes gluténmentes palacsinta torony – KolosFreeFood

Kategória: , , ,