Avokádós halkrémes gluténmentes palacsinta torta
KolosFreeFood receptválogatásunk egy gluténmentes palacsintakreációval bővült.
Az avokádó semleges íze miatt kiválóan alkalmas krémek elkészítésére. Majonéz, kapor, avokádó felhasználásával készült el a krémalap, amihez a lecsepegtetett tonhal konzerv került. Adtam még hozzá pár csepp citromlevet és ezt töltöttem be a palacsinták közé. Került még bele kukorica, ami nagyon jól illik a halhoz. Így készítettem el ezt a halas palacsinta tortát. Nagyon finom akár főfogásként is felhasználhatjuk.
Hozzávalók 4 adaghoz:
A gluténmentes palacsinta hozzávalói:
- 200 g palacsinta liszt keverék Penny gluténmentes liszt
- 3 teáskanál gluténmenets sütőpor
- 400 ml szénsavas víz
- 15 g olvasztott liga margarin
- 1 db egész tojás
- 10 g cukor
Tonhalas Avokádó krém hozzávalói:
- 160 g pucolt avokádó
- 100 g majonéz (most tojás mentes)
- egy teáskanál mustár
- 300 g lecsöpögtetett tonhal (konzerv)
- 2 evőkanál fagyasztott kapor
- 4 evőkanál kukorica (konzerv)
- 1 teáskanál porcukor
- pár szem kapribogyó
- 1 kávéskanál só
- 1 evőkanál frissen facsart citromlé
- frissen őrölt bors ízlés szerint
A gluténmentes palacsinta torony elkészítés:
- A gluténmentes lisztkeveréket a sütőport és a cukrot tegyünk egy tárba.
- Adjuk hozzá a vizet az olvasztott margarint és a tojást.
- Robotgép segítségével dolgozzuk csomó mentessé.
- Süssünk előmelegített palacsintasütőben kb. 8 db kissé vastagabb palacsintát.
- Amíg kicsit kihűlnek a palacsinták elkészítjük a halas Avokádós krémet.
- A megpucolt avokádóhoz adjunk majonézt kaprot és a fűszereket a citromlével, mustárral együtt.
- Alaposan keverjük össze homogénné (legjobb egy aprítógépben)
- Rakjuk bele az avokádós krémbe a lecsöpögtetett tonhal konzervből a halat, keverjük össze.
- Elkezdhetjük megtölteni a palacsintákat.
- Egy nagyobb tányérra helyezzük egy palacsintát helyezzünk kb. két három evőkanál krémet rá jöhet rá néhány szem kukorica, kapribogyó és egy újabb palacsinta.
- Ezt rétegezve halmozzuk addig amíg van Avokádós tonhalas krémünk.
- Az utolsó palacsintára egy adag krémet tegyünk félre, ezzel kenjük meg a tetejét.
- Tegyünk
- Tegyünk még rá néhány szem kukoricát esetleg dekorációnak paradicsomot és kaliforniai paprikát.
- Helyezzük hűtőbe egy fél órára pihenni amíg a palacsinták magukba szívják a krémet.
- Szeletelve találjuk.
Jó étvágyát kívánok!
Nehézségi szint: kezdő, könnyen elkészíthető
Elkészítési idő: kb. 45 perc
A recept tápérték számítása folyamatban van.
A halkrémes palacsinta receptünk tejmentes is, így laktózérzékenyek és tejfehérje allergiások is beépíthetig gluténmentes diétájukba.
Az avokádós halkrémes gluténmentes palacsinta torta recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: avokádó bors citrom csemege kukorica cukor főétel glutén és tejmentes glutén- és élesztőmentes kapor kapribogyó majonéz margarin mustár palacsinta Penny - gluténmentes liszkeverék porcukor só sós szódavíz tojás tonhal konzerv