Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Tavaszi palacsintatorta eperrel, gesztenyekrémmel – KolosFreeFood

KolosFreeFood receptválogatásunk egy gluténmentes palacsintakreációval bővült.

tavaszi gluténmentes palacsintatorony recept

Palacsintatortát újra édesen készítettem el. Ha vendégeket várunk, érdemes reggel elkészíteni, hogy mire megjönnek a vendégek a palacsinta a krémekkel, lekvárral szépen összeálljon. Az eperlekvár, a friss eperszemek kifejezetten jól illenek a gesztenyekrémhez. A bátrabbak minden szeletre tegyenek egy-egy bazsalikom levelet, annak az édeskés fűszeressége fantasztikusan harmonizál az eperrel.

Hozzávalók (8 adag):

A gluténmentes palacsintatorta hozzávalói:

  • 200 g palacsinta lisztkeverék Penny gluténmentes liszt
  • 3 teáskanál GM sütőpor
  • 400 ml szénsavas víz
  • 15 g olvasztott liga margarin
  • 1 db M-es méretű egész tojás
  • 15 g cukor

A krém hozzávalói:

  • 250 g fagyasztott gesztenyepüré
  • 3 dl növényi ital (most rizsital)
  • 1 csomag vaníliás puding por (gluténmentes)
  • 3 evőkanál kristálycukor
  • 1 vanília rúd kikapart magjai
  • 250 g növényi mascarpone krém
  • 50 g Vénusz margarin
  • 80 g porcukor

Eperlekváros réteghez:

  • 6 evőkanál eperlekvár (most házi)

Eper darabokhoz:

A palacsintatorony elkészítése a következő oldalon olvasható.

Kategória: , , , , ,