Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Zöldségekkel és a sonkával töltött burgonya

Olcsó és finom köret ami természetesen gluténmentes. Zöldségekkel és sonkával töltött burgonya. Natúr sült hús mellé köretként ajánljuk.
Önmagában egyébként törökök egyik kedvenc streetfood-ja, amit kumpír néven kínálnak utcai árusok, amit majonézzel, ketchuppal leöntve tálalnak.

Hozzávalók: 7 adag (köretként tálalva)gluténmentes recept - töltött burgonya

  • 7 db közepes burgonya ( 70 – 80 dkg)
  • csipet só
  • 20 dkg párolt zöldség (sárgarépa, karfiol, brokkoli)
  • 15 dkg füstölt főtt sonka
  • 1 db nagy méretű (L-es) tojás
  • bazsalikom
  • 10 dkg növényi sajt alternatíva (vagy trappista sajt)
  • étolaj (permetezni)

Elkészítés:

  • A burgonyákat alaposan megmossuk, és héjával együtt megfőzzük vagy megsütjük.
  • Ha megpuhult kettévágjuk, és a belét kikaparjuk egy tálba.
  • Ehhez hozzáadjuk a zöldségeket, a sót, a fűszert, a tojást és alaposan összekeverjük.
  • A burgonyákat egy sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, megtöltjük a töltelékkel őket, megszórjuk az előzőleg lereszelt sajttal, lefújjuk olajspray-el.
  • 180 °C fokos sütőben kb. 25-30 percig sütjük.

Nehézségi szint: kezdő

Elkészítési idő: 75 perc

Tápanyagtartalom az egészben növényi sajttal 1 db. burgonyában
Energia 1204 kcal / 5032 kJ 172 kcal / 718 kJ
Fehérje 56,0 g 8,0 g
Zsír 35,5 g 5,1 g
  amelyből telített zsírsavak 24,5 g 3,5 g
Szénhidrát 157,0 g 22,4 g
  amelyből cukrok 8,3 g 1,2 g
Rost 25,5 g 3,6 g

A gluténmentes töltött burgonya recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

gluténmentes recept töltött burgonya

töltött burgonya – egy olcsó gluténmentes recept

Kategória: , , ,