Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Tündi sajtos köménymagos korongjai

Egyik kedves olvasónk, Vezendi Tündi küldte el számunkra rizslisztes sajtos köményes sós süti receptjét.

gluténmentes sajtos korongok pogácsa receptHozzávalók:

  • 40 dkg rizsliszt
  • 3 dkg só
  • 32 dkg * tejföl
  • 10 dkg * margarin
  • 15 dkg * sajt
  • 2 közepes méretű (M-es) egész tojás
  • 2 kávéskanál gluténmentes sütőpor

Tetejére

  • * reszelt sajt
  • egész köménymag

Elkészítés:

  • A sajtot lereszelem, és a többi hozzávalóval összegyúrom
  • Vékonyan lisztezett deszkán kinyújtom.
  • Kicsi pogácsa formával (bármilyennel) kiszaggatom.
  • A tepsibe barna színű sütőpapírra rakom.
  • A 2 tojást összekeverem, rákenem a tetejére
  • Tetejére pici reszelt sajtot szórok, és végül egész köményt szórok rá.
  • Előmelegített sütőben kb.: 15-20 percig sütöm.

Kezdőknek is bátran ajánlom! De lehet bármilyen liszttel csinálni. Ha marad ki tészta, azt felvágom. Jó lesz lebbencsnek, vagy krumplis tésztának. Hagyni kell a maradék tésztát száradni.

Ennyi az egész!

Nehézségi szint: kezdő

Elkészítési idő: 30 perc

TIPP:

  1. Minél kisebb a pogácsa szaggató annál kevesebb zsiradékot tartalmaz 1 db. gluténmentes korong.
  2. * Laktózérzékenyek használjanak laktózmentes tejtermékeket!
Tápanyagtartalom az egészben 35 db esetén

1 pogácsában (kb. 3,7 dkg)

40 db. estén

1 pogácsában (kb. 3,3 dkg)

45 db. esetén

1 pogácsában (kb. 3 dkg)

Energia 3518 kcal / 14705 kJ 100 kcal / 418 kJ 88 kcal / 367 kJ 79 kcal / 330 kJ
Fehérje 83,8 g 2,4 g 2,1 g 1,9
Zsír 196,8g 5,6 g 4,9 g 4,4
  amelyből telített zsírsavak 110,7 g 3,2 g 2,8 g 2,5
Szénhidrát 327,9 g 9,4 g 8,2 g 7,3
  amelyből cukrok 11,7 g 0,3 g 0 g 0 g
Rost 1,2 g 0 g 0 g 0 g

A gluténmentes sós sajtos korongok recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

Kategória: ,