Paradicsomos tonhalas gluténmentes tészta
Villámgyors gluténmentes ebédötlet a kamra polcáról – avagy mit dobjunk össze 15 perc alatt.
- 100 g kölestészta
- 1 nagyobb, vagy 2 kisebb vöröshagyma (kb. 150 g)
- 1 teáskanál olívaolaj
- 2 db paradicsom (kb 200 g)
- 200 g szeletelt csiperke gomba
- 200 g passzírozott paradicsom
- 1 doboz tonhalkonzerv (150 g)
- fűszerek:
- só,
- bors,
- bazsalikom,
- oregánó
- friss vagy szárított fokhagyma
- tálaláshoz: 10-10 g reszelt sajt
Elkészítés:
- A tésztát főzzük ki enyhén sós, forrásban lévő vízben.
- A hagymát vágjuk fel apróra, kezdjük el dinsztelni a felforrósított olajon, majd adjuk hozzá a megtisztított gombaszeleteket és a felaprított paradicsomot. Fedő alatt pároljuk puhára. Fűszerezzük sóval, borssal, szárított vagy friss fokhagymával, majd adjuk hozzá a paradicsompürét és a zöld-fűszereket is. Pár percig főzzük tovább, majd adjuk hozzá a tonhalat és a kifőtt, leszűrt tésztát is. Keverjük jól át, majd 2-3 perc alatt főzzük készre.
- Tálaláskor szórjuk meg kevés reszelt sajttal.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Elkészítési idő: 15 perc
Nehézségi szint: kezdő
Tápanyagtartalom egy adagra vonatkoztatva:
Energia | 384,3 kcal /1606,5 kJ |
Fehérje | 33,7 g |
Zsír | 3,5 g |
Telített zsírsav | 0,6 g |
Szénhidrát | 52,1 g |
Ebből cukor | 9,3 g |
Élelmi rost | 7,4 g |
A tonhalas gluténmentes tésztareceptet és a fotót Dékei Zóra, dietetikus készítette és a www.glutenerzekeny.hu oldal tulajdonosa jelenítette meg.
- Recept címke: bazsalikom bors fokhagyma gluténmentes tészta kölestészta olívaolaj oregánó paradicsom paradicsom sűrítmény reszelt sajt só tészta tonhal konzerv vöröshagyma