Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Paradicsomos tonhalas gluténmentes tészta

Villámgyors gluténmentes ebédötlet a kamra polcáról – avagy mit dobjunk össze 15 perc alatt.

Paradicsomos tonhalas gluténmentes tészta receptHozzávalók 2 személyre:

  • 100 g kölestészta
  • 1 nagyobb, vagy 2 kisebb vöröshagyma (kb. 150 g)
  • 1 teáskanál olívaolaj
  • 2 db paradicsom (kb 200 g)
  • 200 g szeletelt csiperke gomba
  • 200 g passzírozott paradicsom
  • 1 doboz tonhalkonzerv (150 g)
  • fűszerek:
    • só,
    • bors,
    • bazsalikom,
    • oregánó
  • friss vagy szárított fokhagyma
  • tálaláshoz: 10-10 g reszelt sajt

Elkészítés:

  • A tésztát főzzük ki enyhén sós, forrásban lévő vízben.
  • A hagymát vágjuk fel apróra, kezdjük el dinsztelni a felforrósított olajon, majd adjuk hozzá a megtisztított gombaszeleteket és a felaprított paradicsomot. Fedő alatt pároljuk puhára. Fűszerezzük sóval, borssal, szárított vagy friss fokhagymával, majd adjuk hozzá a paradicsompürét és a zöld-fűszereket is. Pár percig főzzük tovább, majd adjuk hozzá a tonhalat és a kifőtt, leszűrt tésztát is. Keverjük jól át, majd 2-3 perc alatt főzzük készre.
  • Tálaláskor szórjuk meg kevés reszelt sajttal.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Elkészítési idő: 15 perc

Nehézségi szint: kezdő

Tápanyagtartalom egy adagra vonatkoztatva:

Energia 384,3 kcal /1606,5 kJ
Fehérje 33,7 g
Zsír 3,5 g
Telített zsírsav 0,6 g
Szénhidrát 52,1 g
Ebből cukor 9,3 g
Élelmi rost 7,4 g

A tonhalas gluténmentes tésztareceptet és a fotót Dékei Zóra, dietetikus készítette és a www.glutenerzekeny.hu oldal tulajdonosa jelenítette meg.

Kategória: , , ,