Gyors gluténmentes meggyes süti – nem csak gluténérzékenyeknek!
Villámgyors bögrés süti, ami talán másnap még finomabb – már amennyiben marad belőle.
Hozzávalók:
- 45 dkg meggy, kimagozva
- 8 dkg rizsliszt
- 5 dkg burgonyakeményítő
- 2 dkg tápiókaliszt
- 10 dkg puha vaj
- 8 dkg barna cukor
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- 1 tojás
- ½ teáskanál guarmagliszt
- 1 teáskanál sütőpor
- ½ teáskanál só
- 1 citrom reszelt héja
- 1½ dl tej
Elkészítés:
- A vajat habosra keverjük a barna cukorral és a vaníliával.
- Hozzáadjuk a tojást, majd a guarmagliszttel, sütőporral, sóval és reszelt citromhéjjal elkevert liszteket és keményítőket.
- Belekeverjük a tejet és a meggyet is.
- A tésztát kivajazott, rizsliszttel meghintett kb. 24 cm átmérőjű tortaformába simítjuk, és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 35 perc alatt megsütjük.
Az új gluténmentes meggyes süti receptjét Kollár Anitától a Gluténmentes és finom című szakácskönyv szerzőjétől kaptuk.
További gluténmentes receptek: www.glutenno.hu
- Recept címke: burgonyakeményítő citrom cukor Gluténmentes és finom magozott meggy rizsliszt tápiókaliszt vaj vanília