Olcsó mézes gluténmentes keksz rizslisztekkel
Készítsünk szeretteinken karácsonyra gasztroajándékokat! Gluténmentes mézes keksz receptünket rizsliszttel és sikérhelyettesítővel készítettük el. Olcsó, gyors, finom.
- 15 dkg rizsliszt
- 2 evőkanál édesítő (* 1:4)
- 2 db közepes méretű tojás (M-es)
- 12 dkg barna rizsliszt
- 50 g méz
- 50 g margarin (vagy vaj)
- 2 evőkanál útifű maghéj
Elkészítés:
- Az alapanyagokat egy tálba tesszük, alaposan összedolgozzuk.
- Hagyjuk pihenni 30 percet.
- Majd golyókat formázunk belőle.
- Sütőpapíros tepsire tesszük a golyókat
- 180 °C fokon kb. 10-15 perc alatt megsütjük.
Nehézségi szint: könnyű
Elkészítési idő: 60 perc
Tápanyagtartalom | az egészben | 12 db. esetén 1 db. gluténmentes kekszben |
Energia | 1528 kcal / 6417 kJ | 128 kcal / 535 kJ |
Fehérje | 28,8 g | 2,4 g |
Zsír | 42,8 g | 3,6 g |
amelyből telített zsírsavak | 17,8 g | 1,5 g |
Szénhidrát | 246,8 g | 20,6 g |
amelyből cukrok | 39,4 g | 3,3 g |
Rost | 23,0 g | 1,9 g |
- Recept címke: barna rizsliszt édesítőszer fehér rizsliszt glutén és tejmentes gluténmentes keksz karácsonyi GM receptek margarin méz psyllium rost (útifűmaghéj) rizsliszt tojás