Kókuszkocka gluténmentesen édesítőszerrel készítve
A kókuszkocka egy igazi retro gluténmentes finomság, de mi most egy kis csavart vittünk bele, hisz a csokoládés mázba sárgabaraclekvár is került. Receptünk tejmentes így laktózérzékenyek és tejfehérje allergiások is bepíthetik gluténmentes diétájukba.
Hozzávalók: 12 kókuszkockához (tepsi: 18×18)
- 4 db M-es méretű tojás
- 2 evőkanál édesítő (1:4 – 1 adag édesítőszer 4 adag cukornak felel meg)
- 20 dkg Mester család süteményliszt
- 7 g sütőpor
- 0,5 dl víz
További hozzávalók:
- 15 dkg olvasztott gluténmentes csokoládé
- 1 dl növényi tejszín (növényi főzőkrém, rizs)
- 15 dkg baracklekvár
- kókuszreszelék a forgatáshoz
A gluténmentes kókuszkocka elkészítés:
- A piskótához a tojásokat és édesítőt kikeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, elkeverjük, és hozzáadjuk a vizet, alaposan kikeverjük.
- Szilikon papírral bélelt tepsibe (18 x 18 cm) tesszük, majd 180 °C fokon kb. 25 perc alatt megsütjük.
- A csokoládét, lekvárt és tejszínt kikeverjük.
- Ha megsült és kihűlt a piskóta, akkor kockákra vágjuk, beleforgatjuk a csokoládés keverékbe, majd megforgatjuk a kókuszreszelékben.
Elkészítési idő: 40 perc
Nehlzségi szint: kezdő
Tápanyagtartalom |
az egészben |
1 db. |
Energia |
10567 kJ / 2516 kcal |
882 kJ / 210 kcal |
Zsír |
111,5 g |
9,3 g |
amelyből telített zsírsavak |
66,0 g |
5,5 g |
Szénhidrát |
314,8 g |
26,2 g |
amelyből cukrok |
140,5 g |
11,7 g |
Rost |
7,3 g |
0,6 g |
Fehérje |
45,9 g |
3,8 g |
Só |
0,49 g |
0,04 g |
A gluténmentes kókuszkocka recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: csokoládé édesítőszer glutén és tejmentes glutén- és élesztőmentes gluténmentes étcsokoládé kókuszkocka kókuszreszelék lisztkeverék Mester Család gluténmentes süteményliszt Mester lisztkeverékek rizs főzőkrém sárgabarack lekvár sütőpor tojás víz